Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

"Η Ύδρα για το '21": Συνεδρίασε η Συμβουλευτική Επιτροπή του Δήμου Ύδρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δήμου, "Η Ύδρα για το '21".

Η εν λόγω επιτροπή, έχει ως αποστολή της να προτείνει ένα σχέδιο εκδηλώσεων και δράσεων για τον εορτασμό της Συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση στην Ύδρα.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης και του επιχειρηματικού κόσμου.

«H Ύδρα για το ’21», η επιτροπή, η φιλοσοφία και η γνωστοποίηση αξόνων δράσεων για τη διοργάνωση των επετειακών εορτασμών, θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η πολλαπλή συμβολή της Ύδρας με τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν για να τονιστούν μέσω εκδηλώσεων, ημερίδων και πονημάτων, θα συνεισφέρουν στην ανάδειξη της σημασίας της Επανάστασης ως ελληνικού και διεθνούς γεγονότος. Σκοπός είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αφήσουν το στίγμα τους ως μια γραπτή παρακαταθήκη με νέα στοιχεία και συμπεράσματα.

Η επιτροπή στην αγγλική γλώσσα φέρει τον τίτλο «Hydra Rock of Liberty 1821-2021» και τον αντίστοιχο στα Αγγλικά και Γαλλικά.

Ταυτόχρονα, μια διανησιωτική επιτροπή των Δήμων Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών θα σχεδιάσει και θα προγραμματίσει κοινές εκδηλώσεις.

 

Πηγή: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΎδρα

Στην τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας του Πριγκιπάτου του Μονακό, παραβρέθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Δημάρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.   Παρουσία το...

image descriptionΎδρα

Με τσουχτερό κρύο και πολλά μπορφόρ γιορτάστηκαν στην Ύδρα τα Θεοφάνεια. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τελέστηκε το πρωί θεία λειτουργία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτρ...

image descriptionΎδρα

Ανακοίνωση που ενημερώνει τους πολίτες για την λιτάνευση και τη ρίψη του τιμίου σταυρού αύριο ημέρα των Φώτων, εξέδωσε το γραφείο τύπου του Ι. Καθεδρικού Ναού. Ακολουθεί η Ανακοίνω...

image descriptionΎδρα

Ένα ακόμη έργο ξεκινάει στην Ύδρα με την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ Γ. Μπελεγρή και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας "NEW MILLENIUM...