ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αίγινα άμεσα στο πρόγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων! - Το ενδιαφέρον Κατσαφάδου και Ταγαρά

Την είδηση μετέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής: Όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, η Αίγινα θα ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των δήμων που θα συμμετάσχουν άμεσα στην διαγωνιστική διαδικασία των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ)!

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα φιλόδοξο και πρωτοπόρο πρόγραμμα εκπόνησης Τ.Π.Σ σε όλη τη χώρα, το οποίο αποφασίστηκε και υλοποιείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης πίστωσης 245 εκατομμυρίων  ευρώ.

Το πρόγραμμα των Τ.Π.Σ αποσκοπεί όπως είναι φανερό, στο να μπει επιτέλους χωροταξικά και πολεοδομικά μια «τάξη» στο χάος και την αναρχία που βασιλεύουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον καθορισμό χρήσεων και όρων δόμησης, ώστε να γνωρίζει πια ο καθένας με ακρίβεια και λεπτομέρεια τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Και βέβαια, η Αίγινα το έχει ανάγκη αυτό, η μάλλον για την Αίγινα ο καθορισμός ενός Τ.Π.Σ είναι πια όρος ζωής!!!

Ας σημειωθεί – διότι αυτά για την ιστορία πρέπει να λέγονται – ότι όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Saronic Magazine, την σημαντική αυτή είδηση για την Αίγινα, ουσιαστικά προετοίμασε με το άοκνο ενδιαφέρον του για τη νησί, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής   Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος. Αλλά, φαίνεται ότι μάλλον δεν δυσκολεύτηκε αφού «συνάντησε» και το ζωηρό ενδιαφέρον του Κορίνθιου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Σαρωνικό και ιδιαίτερα για την τόσο επιβαρυμένη χωροταξικά και πολεοδομικά Αίγινα.  

Χωρίς αμφιβολία, είχε φροντίσει και η διοίκηση Ζορμπά, αφού το περασμένο Καλοκαίρι του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας με εισήγηση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ένταξη της Αίγινας στο πρόγραμμα των Τ.Π.Σ. Ως γνωστόν, η εκπόνηση Τ.Π.Σ για την Αίγινα είναι ένα από τα μεγάλα έργα που έχει ήδη προτείνει η Επιτροπή Μεγάλων Έργων υπό τον Τάκη Κουκούλη.  

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ρεκόρ αφίξεων το τετραήμερο (!) του Αγίου Πνεύματος. Αριθμητικά στοιχεία επιβατικής κίνησης.Αίγινα

Αυτό που όλοι είδαμε και ζήσαμε  το τετραήμερο  του Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα αποτυπώνεται και  στα στοιχεία  που μας έστειλε  το Λιμεναρχείο Αίγινας. Η  πρωτοφανής κίνηση  για  ...

Οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμόΑίγινα

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας . Εκατοντάδες είναι οι πολίτες που εμβολιάζονται καθημερινά στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του νησιού μας (της ...