ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Ρεκόρ αφίξεων το τετραήμερο (!) του Αγίου Πνεύματος. Αριθμητικά στοιχεία επιβατικής κίνησης.

Αυτό που όλοι είδαμε και ζήσαμε  το τετραήμερο  του Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα αποτυπώνεται και  στα στοιχεία  που μας έστειλε  το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Η  πρωτοφανής κίνηση  για  αυτές  τις μέρες που ξεπέρασε τα όρια του τριήμερου  του Αγίου Πνεύματος, αλλά  επεκτάθηκε από Παρασκευή έως Τρίτη, δεν έχει προηγούμενο με τις  κρατήσεις  για εισιτήρια  στα πλοία να έχουν γίνει μια εβδομάδα  και  τα περισσότερα  δρομολόγια να είναι συμπληρωμένα μέρες πριν.

Η μεγάλη κίνηση σημειώθηκε  και στην εστίαση τόσο  στην παραλία  της  Αίγινας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές  του νησιού.

Ο ζεστός καιρός, η χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας, η διάθεση  για μίνι διακοπές μετά από μήνες εγκλεισμού  αλλά και η εύκολη πρόσβαση  στα κοντινά νησιά  οδήγησε σε αυτήν την  έκρηξη  κίνησης επιβατών  όχι μόνο στην Αίγινα αλλά και στα υπόλοιπα νησιά  του Σαρωνικού.

Τα  στοιχεία λοιπόν είναι τα εξής:

Από  την Παρασκευή 18 Ιουνίου έως την Τρίτη 22  αποβιβάστηκαν στην Αίγινα:

Επιβάτες: 19.226

Ι.Χ.: 3.020

Φ/Γ: 125

Δ/Κ : 899

Το ίδιο διάστημα επιβιβάστηκαν από το λιμάνι  της Αίγινας:

Επιβάτες: 18.378

Ι.Χ. : 2.753

Φ/Γ : 117

Δ/Κ : 909

 

Ευχαριστούμε  τον Λιμενάρχη Αίγινα κ. Αργύρη Φραγκούλη για την παραχώρηση των στοιχείων.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Συναντήσαμε τον Γιώργο Μαρίνο τ ην περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στο αγαπημένο του στέκι, τα ουζερί πίσω από την ψαραγορά της Αίγινας. Με την κιθάρα του στο ένα χέρι και το τελευτα...

image descriptionΑίγινα

Την είδηση μετέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής: Όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς , η Α...