ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα:Τοποθετήθηκε μεταλλική ράμπα στο Κυβερνείο.

Η τοποθέτηση μεταλλική ράμπας στην αυλή του Κυβερνείου έδωσε λύση στο πρόβλημα  της πρόσβασης  στο  εσωτερικό  του κτιρίου από την πλευρά της αυλής.

Με  τον τρόπο αυτό λύθηκε – έστω και προσωρινά – το ζήτημα που προέκυψε μετά τις ανασκαφές  που πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο, και  την εύρεση σημαντικών αρχαιοτήτων. Μετά από πολύ σκέψη και μελέτη οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν στην τοποθέτηση μεταλλικής  ράμπας ως την προσφορότερη λύση ώστε να μην «σκεπαστούν» τα αρχαιολογικά ευρήματα και να είναι ορατά από τους επισκέπτες  του κτιρίου αλλά και να υπάρξει απρόσκοπτη πρόσβαση των επισκεπτών στους εσωτερικούς χώρους  του κτιρίου.

Οι αρχαιότητες στο χώρο αυτό αποτελούν τμήμα  του προϊστορικού οικισμού της πόλης της Αίγινας και είναι σε άριστη κατάσταση. Στο ισόγειο  του κτιρίου ήρθε στο φως και ένα ψηφιδωτό (βοτσαλωτό)  που απεικονίζει έναν κροκόδειλο.

Στο κτίριο  του Κυβερνείου θα στεγαστεί ένα μεγάλο μέρος  της έκθεσης  για τον Ιωάννη Καποδίστρια  που είχε παρουσιαστεί  στη Βουλή των Ελλήνων πριν μερικά   χρόνια. Η έκθεση προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί  προς  το τέλος Μαρτίου και εντάσσεται από  την Επιτροπή για το 2021 στα πλαίσια  του εορτασμού των  200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Όλα  δείχνουν  στο Κυβερνείο  την πρόοδο  των έργων και ότι ερχόμαστε πιο κοντά  στην ημέρα που το κτίριο θα  παραδοθεί σε χρήση και θα είναι ανοιχτό για  όλους  τους επισκέπτες.

Φωτογραφία: Ανέστης Κορνέζος.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Μαθητικός  Διαγωνισμός "Ο Ιωάννης Καποδίστριας στην Αίγινα - Πολιτιστικές διαδρομές".Αίγινα

Μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας στην Αίγινα- Πολιτιστικές διαδρομές» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελλη...

Αίγινα: Διαφωνεί με την στέγαση του Ειδικού Σχολείου η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας.Αίγινα

Την αντίδραση  της στη  στέγαση  του Ειδικού Σχολείου  Αίγινας  στο κτίριο  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας εκφράζει η "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας" διατυπώνοντας αναλυτικά τους λό...

Αίγινα: Διευκρινήσεις του π. υπουργού Θοδωρή Δρίτσα για τις δηλώσεις  του που "προκάλεσαν" θόρυβο.  Αίγινα

Με  Δελτίο Τύπου ο πρώην υπουργός  του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφηνίζει τις προηγούμενες  δηλώσεις  του για  την  τρομοκρατία στο Κανάλι 1 του Πειραιά  και οι οποίες  δημιούργησαν μεγάλο θόρυβο...