ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξυλοπόδαροι, πυροτεχνήματα και βράβευση Βαρώτσου στην τελετή έναρξης του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού

Μέσα σε μία πλημμυρισμένη από κόσμο παραλία της Αίγινας ξεδιπλώθηκε το πρόγραμμα της τελετής έναρξης του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού που είχε ως μεγάλο σύμμαχο τον «Αίολο» το θεό των ανέμων, που «μάζεψε» στο τσουβάλι του τους ανέμους κι έτσι δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα τόσο στην τελετή όσο και στη μεγάλη συναυλία που ακολούθησε.

 

 

Η διαδρομή με τους ξυλοπόδαρους ξεκίνησε μετά τις εννέα το βράδυ από το γήπεδο και με σχετικά αργούς ρυθμούς και διασχίζοντας την παραλία έφθασε στο χώρο που είχε στηθεί η εξέδρα στον Άγιο Νικόλαο το Θαλασσινό.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής στην παραλία αρκετοί ξυλοπόδαροι πλησίαζαν τους θεατές και έκαναν αυτοσχεδιασμούς, ενώ ακολουθούσαν νέοι και νέες κρατώντας αναμμένες δάδες και πολλά παιδιά που μοίραζαν σακουλάκια με φιστίκια στους θεατές.

 

Το πρώτο μέρος της τελετής που ολοκληρώθηκε με τα καθιερωμένα και αναμενόμενα πλέον πυροτεχνήματα ολοκληρώθηκε στον Άγιο Νικόλαο με τους θεατές να χειροκροτούν τους ξυλοπόδαρους.

 

 

Στην εξέδρα οι παρουσιαστές Πέτρος Κουμπλής και Σοφία Κωνσταντινίδου, ζευγάρι στη ζωή και στην τηλεόραση, έδωσαν το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα πυροτεχνήματα και κάλεσαν το μεγάλο πλήθος που ήταν κάτω και γύρω από τη σκηνή να καταχειροκροτήσουν την έναρξη του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού, δηλώνοντας φανατικοί θαυμαστές της Αίγινας.

 

Στη σκηνή ανέβηκαν μαζί η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φ.Φ, κ. Δέσποινα Σακιώτη και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Αικ. Σαλπέα που καλωσόρισαν τους επισκέπτες του νησιού και τους επισήμους, τους προσκεκλημένους και όλο τον κόσμο εκφράζοντας  τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη γιορτή και ευχαριστώντας τους συντελεστές και τους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους να έρθουν στην έναρξη του Φεστιβάλ.

 

Ο Δήμαρχος  Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς χαιρέτισε  την έναρξη της μεγάλης γιορτής, και ακολούθως ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης παίρνοντας το λόγο δήλωσε και υποσχέθηκε πως θα είναι κοντά στα νησιά σε ότι χρειαστεί.

 

 

Παρόντες στη πρώτη σειρά η βουλευτής Πειραιά και Νήσων κ. Νόνη Δούνια, η αντιπεριφερειάχρης κ. Βασιλική Μπόγρη, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π.Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης, Π. Κουκούλης και Σ. Σακιώτης, ο αντιδήμαρχος Αίγινας κ. Α. Μούρτζης, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μ. Κουκούλη, κ. Μ. Γκαρής ενώ στο χώρο βρίσκονταν και παρακολουθούσαν την τελετή οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σκαλτσιώτης και Δ. Καραγιάννης και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

Το κύριο μέρος της τελετής έκλεισε με τη βράβευση του γλύπτη Κ. Βαρώτσου για την προσφορά του στην Αίγινα. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Π.Κουκούλης επί δημαρχίας  του οποίου τοποθετήθηκε η «πόρτα» του κ. Βαρώτσου στο λιμάνι της Αίγινας.

 

 

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα και της ορχήστρας του που παρά τη μεγάλη διάρκεια της κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πλέον των 1000 θεατών που είχαν γεμίσει σε κάθε σημείο το λιμάνι.

 

Γενικά η βραδιά  της έναρξης του Φ.Φ. κινήθηκε στη γνωστή γραμμή των τελευταίων χρόνων, ωστόσο οι διαμαρτυρίες κάποιων θεατών προς  τους ομιλητές και την παρατεταμένη διάρκεια των χαιρετισμών, ήταν κάτι που έκανε τη φετινή διαφορά.

Διαβάστε επίσης

Η ώρα της μεγάλης γιορτής...Αίγινα

Στη δεύτερη δεκαετία της μπαίνει αισίως η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας και μας προσκαλεί (μικρούς και μεγάλους) να διασκεδάσουμε, να χορτάσουμε φρεσκοψημένο φιστίκι και φιστικολιχουδιέ...

Συνάντηση αναπτυξιακών εταιριών στην Αίγινα παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής ΑνάπτυξηςΑίγινα

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και το Δίκτυο Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής διοργανώνουν διήμερη συνάντηση εργασίας των εταίρων του Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός  γαστρονομικός πο...

Εκοιμήθη ο εφημέριος της Παναγίτσας Αίγινας π. Κωνσταντίνος ΤερζόπουλοςΑίγινα

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε νωρίς το πρωί σήμερα  Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Αίγινα, η είδηση του ξαφνικού θανάτου του εφημέριου του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου (Παναγίτσας) Αίγινας, π. ...