ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυναμικό ξεκίνημα για το 11ο Φεστιβάλ Φιστικιού

Δυναμικό ξεκίνημα για την πρώτη ημέρα εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού στην πόλη της Αίγινας, με εκατοντάδες επισκέπτες στην εμπορική έκθεση, την παιδική ψυχαγωγία στον περίβολο του Πύργου του Μάρκελου και την έκθεση στους πάγκους της ψαραγοράς.

 

Τα περίπτερα της εμπορικής έκθεσης που είχαν ανοίξει για το κοινό από το πρωί της Πέμπτης, προσέλκυσαν εκατοντάδες επισκεπτών μέχρι αργά το βράδυ. Η κίνηση στην παραλία –αν και το απόγευμα της Πέμπτης είναι εργάσιμο– κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα.

 

Η παιδική ψυχαγωγία ξεκίνησε δυναμικά με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών στον περίβολο του Πύργου του Μάρκελου με υπεύθυνη την κ. Αρχοντούλα Γεωργοπούλου. Χθες έλαβε χώρα το εργαστήρι ζωγραφικής με υπεύθυνη την κ. Σταυρούλα Σώρρου και ακολούθησαν τα «Νεροπαιχνιδίσματα» με υπεύθυνη την κ. Μαρία Ρεντίφη, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

 

 

Την παράσταση της πρώτης ημέρας έκλεψε η έκθεση στους πάγκους της ψαραγοράς. Ο κ. Χριστόδουλος Καμπουρογιάννης εκθέτει για άλλη μια φορά τα καΐκια του. Έντεκα ξύλινες κατασκευές μικροναυπηγικής με πολύ ταλέντο, μεράκι και ακρίβεια στην αναπαράσταση, κερδίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που με πολύ προσοχή και ενθουσιασμό αντικρίζουν αυτά τα μικρά θαύματα. Η έκθεση με τίτλο «τα Καΐκια μας» λειτουργεί τις βραδινές ώρες και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 15/9 το βράδυ.

 

Τέλος στον κινηματογράφο «Άνεσις» λειτούργησε μια σύγχρονη εικαστική έκθεση πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέμα «Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι». Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκαν προβολές ντοκυμαντέρ  και στις προθήκες στην είσοδο του κινηματογράφου παρουσιάζονταν φωτογραφίες.

 

Οι διοργανωτές της 11ης Γιορτής Φιστικιού βρίσκονταν χθες επί ποδός και φρόντισαν ώστε όλα να ξεκινήσουν σωστά. Πανταχού παρών και ο δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς, ο οποίος επισκέφθηκε όλους  τους χώρους, συνομίλησε με τους εκθέτες και τους  διοργανωτές της παιδικής  ψυχαγωγίας και με πολύ κόσμό.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί και σήμερα –καιρού επιτρέποντος– και θα κορυφωθεί αργά το απόγευμα με την τελετή έναρξης και τη μεγάλη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στον Άι-Νικόλα τον θαλασσινό.

Διαβάστε επίσης

Ξυλοπόδαροι, πυροτεχνήματα και βράβευση Βαρώτσου στην τελετή έναρξης του 11ου Φεστιβάλ ΦιστικιούΑίγινα

Μέσα σε μία πλημμυρισμένη από κόσμο παραλία της Αίγινας ξεδιπλώθηκε το πρόγραμμα της τελετής έναρξης του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού που είχε ως μεγάλο σύμμαχο τον «Αίολο» το θεό των α...

Η ώρα της μεγάλης γιορτής...Αίγινα

Στη δεύτερη δεκαετία της μπαίνει αισίως η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας και μας προσκαλεί (μικρούς και μεγάλους) να διασκεδάσουμε, να χορτάσουμε φρεσκοψημένο φιστίκι και φιστικολιχουδιέ...

Συνάντηση αναπτυξιακών εταιριών στην Αίγινα παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής ΑνάπτυξηςΑίγινα

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και το Δίκτυο Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής διοργανώνουν διήμερη συνάντηση εργασίας των εταίρων του Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός  γαστρονομικός πο...

Εκοιμήθη ο εφημέριος της Παναγίτσας Αίγινας π. Κωνσταντίνος ΤερζόπουλοςΑίγινα

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε νωρίς το πρωί σήμερα  Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Αίγινα, η είδηση του ξαφνικού θανάτου του εφημέριου του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου (Παναγίτσας) Αίγινας, π. ...