ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Θαλασσογραφίες" από την Εστουδιαντίνα Αίγινας

"Θαλασσογραφίες" ήταν ο τίτλος της χθεσινοβραδινής (11/7)  συναυλίας  της Εστουδιαντίνας Αίγινας στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Το πρόγραμμα γεμάτο θαλασσινά και νησιώτικα παραδοσιακά τραγούδια από όλο το Αιγαίο, καθώς και γνώριμοι σκοποί του Ξαρχάκου, του Θεοδωράκη, του Σαββόπουλου.

 

Τα είκοσι ένα μέλη της ορχήστρας από  τα σαράντα που την αποτελούν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρισαν  στους θεατές στιγμές χαράς και ευωχίας. Σε αυτό βοήθησε και η πτώση της θερμοκρασίας που έφερε το ευεργετικό μελτέμι.

 

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά  τις 20.30 σε μια κατάμεστη αυλή. Ο νέος Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς χαιρέτισε την εκδήλωση και υποσχέθηκε  στους μουσικούς ότι θα πράξει τα δέοντα ώστε η Εστουδιαντίνα να έχει την οφειλόμενη στήριξη από το Δήμο.

 

Οι θεατές αποζημίωσαν τους μουσικούς και σολίστες του σχήματος με ζωηρά χειροκροτήματα και επαινετικά σχόλια και επιβράβευσαν με τον αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που επιτελείται για τη γνωριμία όλων και περισσότερων ανθρώπων με την παραδοσιακή και γνήσια λαική ελληνική μουσική.

 

Ανάμεσα στους μουσικούς ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης (βιολί - φλογέρα) κ. Δημήτρης Μπόγρης ο οποίος κρατά το νήμα και συνεχίζει την παράδοση της Αιγινήτικης παραδοσιακής μουσικής.

 

Τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο κ. Σπίτζινγκ Αλέξανδρος ο οποίος είναι ο κύριος εμπνευστής της προσπάθειας αυτής.

Διαβάστε επίσης

Με 3 δρομολόγια καθημερινά ξεκινάει το FD VENUS στη γραμμή Πόρος - Μέθανα - Αίγινα - Πειραιάς Ακτοπλοΐα

Χαρμόσυνα τα νέα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πόρου και των Μεθάνων, με τον Πειραιά.  Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ξεκινάει τα δρομολόγια το νέο υδροπτέρυγο FD VENUS της εταιρίας Aeg...

«Νύχτες γιομάτες θάματα, νύχτες σπαρμένες μάγια…» στο 14ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ ΑίγιναςΑίγινα

Γίνεται 14 χρονών, δυναμικό και πάντα «νέο» τροφοδοτημένο από την ακούραστη θέληση και προσφορά της ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Ντόρας Μπακοπούλου, το Διεθνές Μουσ...

Καθελκύστηκε ακόμη ένα τμήμα του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού στην ΑίγιναΑίγινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η καθέλκυση του τέταρτου τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού στην Αίγινα, παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Πρόκειται για...