ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το ημερολόγιο του Άνχελ», η παρουσίαση του βιβλίου

Στον κήπο του ιστορικού Πύργου Ράλλη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Ξένης  Πετρίτου – Τριανταφύλλου, «Το ημερολόγιο του Άνχελ».

 

Σε έναν κατάμεστο κήπο και κάτω από τη σκιά  του επιβλητικού πύργου συγκεντρώθηκαν οι καλεσμένοι της κυρίας Πετρίτου και απήλαυσαν το νοερό ταξίδι από την Αίγινα στη Βαρκελώνη κι από τη Βαρκελώνη στη Μάλτα, την Αίγινα και την Αθήνα. Ένα ταξίδι 650 χρόνων, με το κουβάρι να ξετυλίγεται από την εποχή που η Παλιά Χώρα της Αίγινας τελούσε κάτω από την κυριαρχία των Καταλανών.

 

Η ιστορία αρχίζει το 2012 όταν η Δάφνη ανακαλύπτει ένα παλιό χειρόγραφο σε μια ξεχασμένη κούτα, στο σπίτι της στους πρόποδες  της Παλαιάς Χώρας. Το νήμα μας οδηγεί  στην Καταλονία του 1450, όταν ξεκινούν τρεις γαλέρες με προορισμό την Αίγινα σε μια πολύ σημαντική αποστολή.

 

Η ιστορία καταλήγει στο σήμερα όταν η Δάφνη με τη βοήθεια του Μιγέλ κατορθώνει μετά από μια εφιαλτική περιπέτεια στις υπόγειες στοές  του νησιού να ανακαλύψει έναν παλιό θησαυρό.

 

 

Το βιβλίο  των 471 σελίδων με την πλούσια βιβλιογραφία του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πηγή».

 

Την παρουσίαση άνοιξε ο εκπρόσωπος των εκδόσεων «Πηγή» ενώ στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός  Γ. Μπήτρος παρουσίασε το βιβλίο, μιλώντας για την υπόθεση, τη συγγραφέα του και τα γενικά χαρακτηριστικά του.

 

Η καθηγήτρια και ηθοποιός Σοφία – Μαρία Πυρουνάκη διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο. Η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κατερίνα Κωστίου αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά, στο ύφος, στη γραφή και στο είδος του βιβλίου.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την κυρία Πετρίτου –Τριανταφύλλου να ευχαριστεί όλους όσοι παραβρέθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματός της.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας Π. Κουκούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Λεούσης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γ. Τσατήρης, πολλοί εκπρόσωποι φορέων του νησιού και αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε επίσης

Η διάσημη Αγία Μαρίνα της ΑίγιναςΑίγινα

Το μικρό γραφικό εκκλησάκι στην άκρη του κόλπου και του οικισμού, έδωσε το όνομά του σε μια ολόκληρη περιοχή που έγραψε ιστορία στον τουριστικό χάρτη  της Ελλάδας  τις δεκαετίες  τ...

Με 3 δρομολόγια καθημερινά ξεκινάει το FD VENUS στη γραμμή Πόρος - Μέθανα - Αίγινα - Πειραιάς Ακτοπλοΐα

Χαρμόσυνα τα νέα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πόρου και των Μεθάνων, με τον Πειραιά.  Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ξεκινάει τα δρομολόγια το νέο υδροπτέρυγο FD VENUS της εταιρίας Aeg...

«Νύχτες γιομάτες θάματα, νύχτες σπαρμένες μάγια…» στο 14ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ ΑίγιναςΑίγινα

Γίνεται 14 χρονών, δυναμικό και πάντα «νέο» τροφοδοτημένο από την ακούραστη θέληση και προσφορά της ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Ντόρας Μπακοπούλου, το Διεθνές Μουσ...

Καθελκύστηκε ακόμη ένα τμήμα του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού στην ΑίγιναΑίγινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η καθέλκυση του τέταρτου τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού στην Αίγινα, παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Πρόκειται για...