ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραήλ: Θεώρησαν τρεις ομήρους ως «απειλή» και τους σκότωσαν – Παραδοχή των IDF

Θεώρησαν από λάθος τρεις ομήρους ως «απειλή» και τους σκότωσαν, όπως παραδέχτηκαν με ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινές Δυνάμεις. Με ανάρτησή του   στο X ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε λόγο για αβάσταχτη τραγωδία.

Σύμφωνα με τον στρατό, τα θύματα βρήκαν τον θάνατο “σε εμπόλεμη ζώνη” στην οποία οι στρατιώτες του επιδίδονται σε “μια συνεχή μάχη εδώ και μέρες” απέναντι στους μαχητές της Χαμάς.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χάγκαρι ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια των μαχών στη Shejaiya, μια δύναμη των IDF αναγνώρισε λανθασμένα τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή. Ως αποτέλεσμα η ομάδα πυροβόλησε εναντίον τους και τους σκότωσε.

Κατά τη διάρκεια της σάρωσης και επιθεώρησης της περιοχής του συμβάντος, γεννήθηκε η υποψία σχετικά με την ταυτότητα των νεκρών. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στο ισραηλινό έδαφος, μετά την οποία αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τρεις ισραηλινούς ομήρους».

Δύο από τους ομήρους που σκοτώθηκαν αναγνωρίστηκαν ως οι Yotam Haim και Samer Talalka, σύμφωνα με τις IDF. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η οικογένεια του τρίτου απαχθέντος, δεν ήθελε να δοθεί το όνομά του στην δημοσιότητα.

Οι IDF δήλωσαν ότι άρχισαν “να ερευνούν άμεσα το περιστατικό”.

Μπ. Νετανιάχου: Απερίγραπτη τραγωδία

Για «απερίγραπτη τραγωδία» που βυθίζει «όλο το κράτος του Ισραήλ στο πένθος», έκανε λόγο απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός στρατός εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στις οικογένειές τους, επισημαίνοντας ότι αποστολή του ήταν ο εντοπισμός των αγνοουμένων και η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τον θάνατο των τριών ομήρων που χτυπήθηκαν από φίλια πυρά.

«Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να εξαχθούν γενικά συμπεράσματα από αυτό το συμβάν», πρόσθεσε.  

Διαβάστε επίσης

Αποκάλυψη σκάνδαλο του Politico: Στα σκουπίδια εκατ. δόσεις εμβολίου covid αξίας 4 δισ. ευρώΚόσμος

Όπως αναφέρει το Politico, στα σκουπίδια της ΕΕ έχουν πεταχτεί εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον Covid-19, οι οποίες αγοράστηκαν κατά την κορύφωση της πανδημίας, αλλά...

Ουκρανία: Εντοπίστηκαν συσκευές υποκλοπών στο γραφείο βοηθών του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατούΚόσμος

Συσκευές υποκλοπών εντοπίστηκαν σε ένα γραφείο βοηθών του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας, του Βαλέρι Ζαλούνζι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Μάλιστα, οι συ...

Προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας έλαβαν πολλά διεθνή σχολεία στην ΙσπανίαΚόσμος

Μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βόμβας έλαβαν πολλά διεθνή σχολεία --γαλλικά και βρετανικά-- στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να αναβληθούν τα ...

«Δύσκολο» να επιτευχθούν ως το 2030 οι περιβαλλοντικοί στόχοι που έχει θέσει η ΕΕ, σύμφωνα με ευρωπαϊκό οργανισμόΚόσμος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) εκτίμησε ότι είναι «δύσκολο» οι 27 χώρες της ΕΕ να σεβαστούν τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες που έχει θέσει το μπλοκ για το 2030, κυρίως ...

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο τριών ομήρων τους οποίους «κατά λάθος» σκότωσαν στρατιώτες τουΚόσμος

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε "κατά λάθος" τρεις ομήρους που κρατούνταν στη Γάζα από τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού το οποίο είναι "υπό εξέταση", όπως ανακοίνωσε σήμερ...