ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραήλ: Ολομέτωπη επίθεση από Χαμάς και Χεζμπολάχ – 160 ρουκέτες στη Χάιφα – 20 αεροσκάφη διείσδυσαν στον εναέριο χώρο – Πώς ετοιμάζεται να απαντήσει το Ισραήλ (βίντεο)

Για πρώτη φορά σήμερα, το Ισραήλ δέχθηκε πλήγμα και στο βόρειο μέρος του ενώ ταυτόχρονα δηλώνει έτοιμο για τη χερσαία επίθεσή του με 300.000 στρατιώτες και άρματα μάχης κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 160 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά της Χάιφα. Λίγη ώρα μετά τις αναφορές για τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες στη Χάιφα, την μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με πληθυσμό πάνω από 272.181 κατοίκους, όπως μεταδίδει η Haaretz.

 

 

Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, 15-20 αεροσκάφη πιστεύεται ότι διείσδυσαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

 

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση προς το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

 

 

 

Κόσμος τρέχει να σωθεί ενώ ακούγονται οι σειρήνες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει κόσμο να τρέχει να σωθεί ενώ ακούγονται οι σειρήνες για επικείμενη επίθεση στην περιοχή. Πιθανότατα προέρχεται από την Χάιφα ενώ υπάρχουν αναφορές ότι οι Αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να σβήσει τα φώτα στα σπίτια του και την Πολιτοφυλακή να αναλάβει δράση.

 

 

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»! Αυτό είναι το μήνυμα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού που μίλησε νωρίτερα σήμερα στο Fox News.

Το Ισραήλ είχε ήδη ξεκινήσει την αντεπίθεση του από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (7.10.2023), όταν η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ομοβροντία ρουκετών προς τα νότια της χώρας. Τώρα, φαίνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι έτοιμες να ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο Fox News για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»!

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ήχησαν σειρήνες και στο κεντρικό Ισραήλ νωρίτερα σήμερα το απόγευμα. Οι νεκροί σε Ισραήλ και Γάζα έχουν ξεπεράσει τους 1.000 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 5.000, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: Ανθρωπιστική κρίση και ανελέητοι βομβαρδισμοί – Χιλιάδες νεκροί σε Γάζα και Ισραήλ – Γενικεύεται η ανάφλεξηΚόσμος

Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και ανελέητοι βομβαρδισμοί εκατέρωθεν με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει δραματικά. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 1.200 Ισραηλινοί...

Τραμπ: Ο Νετανιάχου υπέστη πολύ άσχημο πλήγμα - Το Ισραήλ ήταν απροετοίμαστοΚόσμος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε χθες Τετάρτη τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για έλλειψη προετοιμασίας, όπως το βλέπει, για την επίθεση της Χαμάς η...

Φον ντερ Λάιεν: Η φρίκη που εξαπέλυσε η Χαμάς θα φέρει περισσότερα δεινά στους αθώους ΠαλαιστίνιουςΚόσμος

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν τα μέλη του σώματος των Επιτρόπων κατά την έναρξη της σημερινής τους συνεδρίασης, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ, ενώ παρών ή...

ΠΟΥ: Το 2024, οι άνω των 65 ετών θα είναι περισσότεροι από τους κάτω των 15 ετών στην ΕυρώπηΚόσμος

Το 2024, οι άνω των 65 ετών θα είναι περισσότεροι από τους κάτω των 15 ετών στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος απηύθυνε έκκληση να βελ...

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η ΓάζαΚόσμος

Διακόπηκε από το Ισραήλ η ηλεκτροδότηση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν αποκλεισμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Την είδηση πως «η Γάζα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς...