ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη – Ελλάδα και Κύπρος σε απόλυτο συντονισμό για το Κυπριακό

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και το συντονισμό ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφορούσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.  «Είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Kυπριακό ζήτημα, σε απόλυτo συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έκανα τις σχετικές δηλώσεις. Οι συνομιλίες (με τον Πρόεδρο της Τουρκίας) έγιναν σε καλό κλίμα. Από την άλλη, όμως, είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα, σε απόλυτο συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι «ο συντονισμός συνεχίζεται και επαναλαμβάνω, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για όλα όσα έχω ακούσει».

 

Η ανακοίνωση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Έκανα τις σχετικές δηλώσεις. Οι συνομιλίες (με τον Πρόεδρο της Τουρκίας) έγιναν σε καλό κλίμα. Από την άλλη, όμως, είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Kυπριακό ζήτημα, σε απόλυτo συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο συντονισμός συνεχίζεται και επαναλαμβάνω, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για όλα όσα έχω ακούσει», σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Συνάντηση με Στόλτενμπεργκ

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε πιο πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Διαβάστε επίσης

Αποφεύχθηκε η απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες στον Καναδά - Πολιτικοποιούνται οι κινητοποιήσεις στις ΗΠΑΚόσμος

Η απεργία των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες απεφεύχθη χθες, Κυριακή, στον Καναδά, αλλά συνεχίζεται στις ΗΠΑ και λαμβάνει μια ιδιαίτερα έντονη πολιτική διάσταση αυτή την εβ...

Έξοδο από το Ναγκόρνο Καραμπάχ  ετοιμάζουν οι Αρμένιοι – Θα φύγουν συνοδεία Ρώσων κυανόκρανων Κόσμος

Οι στρατιώτες της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης θα συνοδεύσουν τις άστεγες οικογένειες των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ που θα θελήσουν να φύγουν στην Αρμενία, ανακοίνωσε η ηγεσία...

Το Μπακού ανακοίνωσε ότι προχωρά με τη Ρωσία στην "αποστρατιωτικοποίηση" των δυνάμεων του Ναγκόρνο ΚαραμπάχΚόσμος

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά με τη Ρωσία στην "αποστρατιωτικοποίηση" των δυνάμεων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια αποσχισθείσα περιοχή που κατοικείται ως επί το πλείστο...

Ραγδαίες εξελίξεις με Μενέντεζ- Παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων – Δηλώνει αθώοςΚόσμος

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν...

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν: Ένα βήμα παραπάνω από το Βίλνιους, αλλά η Χάγη είναι ακόμη μακριάΚόσμος

Στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας - «Ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε 40 χρόνια δεν μπορεί να λυθεί από τη μία στιγμή σ...