ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντόναλντ Τραμπ: Σφοδρή επίθεση στον Εισαγγελέα που τον διώκει – Σκυθρωπός και θυμωμένος μετά την απαγγελία κατηγοριών

Για την πολύκροτη υπόθεση των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον πρώην Αμερικανό προέδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για την υπόθεση απόκρυψης εμπιστευτικών εγγράφων μίλησε στις «Συνδέσεις» η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη.

Μιλώντας για τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που μπορεί να επισύρουν ποινή πολλών ετών αναφέρθηκε στην απαγγελία ποινικών κατηγοριών από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι. Γεγονός που όπως τόνισε δίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση μια ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αφορά τις κατηγορίες για μεταφορά, απόκρυψη και άρνηση παράδοσης απόρρητων εγγράφων.

Ντόναλντ Τραμπ: Σφοδρή επίθεση στον Εισαγγελέα που τον διώκει – Σκυθρωπός και θυμωμένος μετά την απαγγελία κατηγοριών

Θυμωμένος και δίχως το αλαζονικό του ύφος στο δικαστήριο

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήταν σε πολύ κακή διάθεση μέσα στο δικαστήριο, όπως λένε όλες οι πληροφορίες των δημοσιογράφων. Έδειχνε θυμωμένος, δεν είχε το γνωστό αλαζονικό ύφος. Ίσως, γιατί όπως λένε, αναγνωρίζει ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρότερη από κάθε άλλη και θα μπορούσε ίσως να τον οδηγήσει στη φυλακή ακόμη και για πολλά χρόνια»

Όπως τόνισε η κ. Αργύρη ο Τραμπ ως πρώην πρόεδρος και επιχειρηματίας με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια έχει το νομικό επιτελείο και τα χρήματα για να καθυστερήσει αυτή τη δίκη που μπορεί να του κοστίσει την ελευθερία του.

«Σκοπός του πρώην προέδρου, όπως όλα δείχνουν, είναι να γίνει μετά τις εκλογές η δίκη και σε περίπτωση που κερδίσει, αφού πρώτα έχει πάρει το χρίσμα, να τη βάλει στο αρχείο. Να μην υπάρξει δηλαδή καμία καταδικαστική απόφαση. Στην αντίθετη περίπτωση, βεβαίως, κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην υπόθεση αυτή», σημείωσε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει 37 ποινικές κατηγορίες, 31 που σχετίζονται με την απόκρυψη πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, 5 που σχετίζονται με την απόκρυψη της κατοχής διαβαθμισμένων εγγράφων και 1 κατηγορία που έχει σχέση με ψευδείς δηλώσεις που έκανε στις αρχές.

Ντόναλντ Τραμπ: Σφοδρή επίθεση στον Εισαγγελέα που τον διώκει – Σκυθρωπός και θυμωμένος μετά την απαγγελία κατηγοριών

Θλιβερή ημέρα για την ιστορία των ΗΠΑ

«Μετά τις διαδικασίες σήμερα στο δικαστήριο ο Τραμπ μίλησε απαξιωτικά και άκρως προσβλητικά για τον εισαγγελέα Τζακ Σμιθ. Τον χαρακτήρισε απατεώνα και παρανοϊκό» είπε και πρόσθεσε ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη σύλληψή του ως μία από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της χώρας.

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή. Η Αμερική είναι μια διεφθαρμένη χώρα, είπε, ρίχνοντας ουσιαστικά περισσότερο λάδι στη φωτιά μιας χώρας που είναι διχασμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Και όπως τόνισε η δικαστική του περιπέτεια γίνεται σε μια χρονική στιγμή που διακυβεύεται το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το οποίο ο Τραμπ προηγείται με τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του, παρά τις αμέτρητες νομικές περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης

Newsweek: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας άμεσης σύγκρουσης με τη ΡωσίαΚόσμος

Η πλήρους κλίμακας εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία ενθάρρυνε τα μέλη του ΝΑΤΟ να σχεδιάσουν λεπτομερώς αυτό που ήταν αδιανόητο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δηλαδή μι...

Ιαπωνία: Δυο νεκροί από τα πυρά νεοσύλλεκτου εναντίον άλλων στρατιωτικών Κόσμος

Oι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και το επεισόδιο με πυρά σε πεδίο βολής στην Ιαπωνία είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών του στρατού της χώρας κι άλλο ένα τραυματίστηκε το...

Ακραία καιρικά φαινόμενα: Προκάλεσαν 195.000 θανάτους στην Ευρώπη – Πάνω από 500 δισ. ευρώ οι ζημίεςΚόσμος

Ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα όπως οι καύσωνες και οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 195.000 ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους σχεδόν 560 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 19...

SpaceX: Η εταιρεία του Μασκ εντάσσει στο δυναμικό της έναν 14χρονο ως μηχανικό λογισμικού – Η ιστορία τουΚόσμος

Mε καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο 14χρονος Καϊράν Κουάζι ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ομάδα του βαθύπλουτου επιχειρηματία, Έλον Μασκ. Ο Κουάζι θα αποφοιτήσει αυτό τον μήνα – στις 1...

Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη δίκη για την κλιματική αλλαγή με ενάγοντες 16 νέους 5 έως 22 χρόνωνΚόσμος

Η πρώτη δίκη στις ΗΠΑ που αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ξεκίνησε χθες Δευτέρα στη Μοντάνα, αφού 16 νέοι προσέφυγαν εναντίον των αρχών της βορειοδυτικής αυτής πολιτεία...