Τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα κάνει ό,τι μπορεί για να υπερασπιστεί το έργο της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και του Ζωγράφειου Λυκείου έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στα δύο ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Έλληνες της Πόλης.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σημείωσε το γεγονός ότι ενώ το 1964 στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούσαν 49 σχολεία με 3.000 μαθητές, σήμερα απέμειναν 7, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων της Ίμβρου, με συνολικά 300 μαθητές.

 

«Αυτό, όμως, δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους καθηγητές, τους σχολάρχες και τους μαθητές. Για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού εδώ, να υπάρχουν τα σχολεία μας, ο πολιτισμός και η κουλτούρα μας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Ο Διευθυντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, Δημήτρης Ζώτος, και ο Διευθυντής του ΖωγραφεPίου Λυκείου, Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ξενάγησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν επί μακρόν μαζί του.

«Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε την προσπάθειά τους και να συμβάλλουμε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν προκειμένου να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν εδώ στην Πόλη» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr