ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Sikorsky CH-148 Cyclone ήταν σύμφωνα με το Μaritime-Εxecutive το ελικόπτερο που κατέπεσε στο Ιόνιο

Νεκροί θεωρούνται οι έξι επιβαίνοντες του καναδικού ελικοπτέρου Σικόρσκι που μετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ και κατέπεσε 52 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, δηλαδή 20 μίλια εντός του ιταλικού FIR. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του maritime-executive.com, το ελικόπτερο ήταν τύπου Sikorsky CH-148 Cyclone και απονηώθηκε για τελευταία φορά από την καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton FFH 337.


Το τραγικό περιστατικό επιβεβαίωσε με δήλωση της η εκπρόσωπος της έδρας του ΝΑΤΟ, Συνταγματάρχης Χουανίτα Τσανγκ.


Σύμφωνα με το maritime - executive, το Cyclone είναι τροποποιημένο παράγωγο του Sikorsky S-92, ενός μη στρατιωτικού σχεδιασμού ελικοπτέρου που χρησιμοποιείται από κοινού στην υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και κατασκευάστηκε προκειμένου να αντικαταστήσει το "γερασμένο" μοντέλο Sea King.  
Το S-92 έχει μικρό αριθμό μηχανικών ατυχημάτων, με πιο πρόσφατο ένα περιστατικό του 2018 που αφορούσε ανώμαλη προσγείωση σε μια πλατφόρμα πετρελαίου οδήγησε σε επιθεώρηση του στροφείου ουράς, σε ολόκληρο το στόλο των ελικοπτέρων.
Η παραλλαγή στρατιωτικής ποιότητας που υιοθετήθηκε από το Καναδικό Ναυτικό διαφέρει από το βασικό μοντέλο S-92.


Ωστόσο ο σχεδιασμός και η παραγωγή του Cyclone, σημαδεύτηκε από τεχνικές καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους και η πρώτη μονάδα παραδόθηκε με επτά χρόνια καθυστέρηση.
Το 2012, ο τότε υπουργός Άμυνας Peter Mackay το χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη προμήθεια στην ιστορία του Καναδά» λόγω των προκλήσεων του αναπτυξιακού προγράμματος.

Η φρεγάτα HMCS Fredericton αναπτύχθηκε στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο για να συμμετάσχει στην Επιχείρηση Reassurance, μια σειρά ελιγμών και ασκήσεων του ΝΑΤΟ με σκοπό την επίδειξη μέτρων αποτροπής και την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας.

 

Πληροφορίες από το maritime-executive.com

 

Διαβάστε επίσης

Το τέλος της καραντίνας είναι η αρχή της κρίσης - Τι μαρτυρά η κατάσταση στη ΓουχάνΚόσμος

  Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι περιμένουν να ακούσουν ότι η πανδημία του κορονοϊού περιορίζεται και ότι μπορούν επιτέλους να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή. Ωστόσο, η κατάστασ...

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Για τροφή, στέγη, ψυχολογική υποστήριξη και σύστημα υγείας τα πρώτα 31 εκατ. δολάρια της δωρεάς Κόσμος

  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κάλυψη των οικονομικών, υγειονομικών και κοινωνικών αναγκών της Ελλάδας   Σε παροχές τροφής, στέγης, ψυχολογικής υποστήριξης και ενίσχυσης του υγειο...

Εύσημα από τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τις δοκιμές του remdesivir Κόσμος

  Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορωνοϊού αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, με αφορμή τις δοκιμ...