ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλήθος σημαντικών θεμάτων στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τετάρτη 27 Ιουλίου - Τα θέματα Η.Δ.

 

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 (εξ αναβολής)

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 27-7-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση), ήτοι για μεν τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), για δε τους συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://bit.ly/3NwMcIX                                         

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3268AYf

 

 

Συνεδρίαση 14η (εξ αναβολής)

 

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 1. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα τη μελέτη και τις εργασίες του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.

 

 1. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κ.κ. Σπ. Αγγέλη, Β. Βερελή, Χρ. Καραμάνου, Αικ. Λογοθέτη, Γ. Μπαλάφα αναφορικά με τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας για «τυχόν έκτακτα γεγονότα» στην Περιφέρεια Αττικής.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Επικύρωση πρακτικών της 25ης & 26ης συνεδρίασης έτους 2021 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 2. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση 3ης Τροποποίησης (αναμόρφωσης) του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας για τη “Συντήρηση, επισκευή (τεχνική εξυπηρέτηση) και παροχή αναλωσίμων των εκτυπωτών, πολυμηχανημάτων, φωτοαντιγραφικών των υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, για ένα έτος (11.500.000 σελίδες)”.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας  για τη δημιουργία Ψηφιακής πλατφόρμας Μητρώου υποψηφίων εκπαιδευτών οδηγών και σχολών της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας  τεχνοοικονομικής  μελέτης  για το Έργο: “Σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας ανάπτυξης πλατφόρμας και εφαρμογής με στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου διαδικτυακού συστήματος εγγραφών και παρουσίασης των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, των πολιτιστικών δρώμενων και σημείων πολιτισμού εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κουρή και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την παραγωγή ψηφιακού υλικού, δημιουργία και προβολή microsite «Οι δρόμοι του κρασιού στην Αττική» από την Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 1. Έγκριση λήψης μέτρων προσωρινής ρύθμισης της κυκλοφορίας για την κατασκευή αγωγού ομβρίων επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο πλαίσιο του έργου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκληθήκαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα της 24-25.11.2019 στην τοπική Κοινότητα Κινέττας».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Άρση επικινδυνοτήτων σε δύο γέφυρες της Λ. Κηφισού (Γέφυρα Ροσινιόλ και γέφυρα επί της οδού Πίνδου, άνωθεν της οποίας διέρχεται η Λεωφόρος Κηφισού)» αναδόχου «ΗΛΙΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 1. Γνωμοδότηση επί του συμπληρωματικού υπομνήματος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το «Αναπτυξιακό πρόγραμμα και μελέτη διαχείρισης (masterplan) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τα Δεκαετή Προγράμματα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, των ετών 2020-2029 & 2021- 2030.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα με Σ.Δ.Ι.Τ. στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα ΧΡΩ.ΠΕΙ.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου: “Μελέτη Οριοθέτησης – Διευθέτησης ρεμάτων βορείων περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (Ρέμα Χιλιοποτάμου)”.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μελέτη Οριοθέτησης – Διευθέτησης ρεμάτων βορείων περιοχών περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (Ρέμα Ρεβυθιάς).

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 

 

                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                             ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                          

                                                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης

Προεδρικό Μέγαρο: Λύθηκε το μυστήριο με τον άνδρα με τη βερμούδα και τη σαγιονάρα – Η ανάρτησή τουΕλλάδα

Η ανάγκη δημιουργίας ενός συγκεκριμένου προπαγανδιστικού αφηγήματος στα social media φαίνεται πως προκάλεσε έναν μεγάλο χαμό σχετικά με την εμφάνιση του συγκεκριμένου άνδρα στο Προ...

Πάτρα: «Ιατροδικαστικά, έχουμε μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά»Ελλάδα

Την ώρα που η προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτίζνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται στην Ευελπίδων από το πρωί για να δώσει στην 18η Τακτική Ανακρίτρ...

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 19.000 τροχαίες παραβάσεις καταγράφηκαν από τις 17 έως τις 23 ΙουλίουΕλλάδα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι τροχονομικοί έλεγχοι , με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα, σε 19.670 ανήλθαν οι τρο...

Φωτιά: Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρές κλιματολογικές συνθήκες το εκρηκτικό κοκτέιλ για τις πυρκαγιέςΕλλάδα

Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρές κλιματολογικές συνθήκες αποτελούν το εκρηκτικό κοκτέιλ για τις πυρκαγιές, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο πυρομετεωρολόγος Θεόδωρος Γιάνναρος. Σε ό,τι αφ...

Φωτιά στη Λέσβο: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης – Απομακρύνονται ξανά οι κάτοικοι από τη ΒρίσαΕλλάδα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λέσβο για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από τις 10 το πρωί του Σαββάτου στα Βατερά, νοτίως του νησιού. Νωρίτερ...

Ιερώνυμος: Αποτελεί δικαίωση η πρόσφατη πολιτική και νομική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους κληρικούςΕλλάδα

Δικαίωση χαρακτηρίζει την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους κληρικούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ειδικότερα, όπως σημειώνει σε άρθ...

Αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο, με την ενίσχυση των ανέμωνΕλλάδα

Σοβαρές αναζωπυρώσεις προκαλεί η ενίσχυση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στα μέτωπα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που καίει από το πρωί του Σαββάτου στη νότια Λέσβο. Σύμφωνα μ...

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της ΤζωρτζίναςΕλλάδα

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί εκ νέου σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην οποία οι δικαστικές αρχές καταλογίζουν πως μερικούς μήνες πριν η 9χρονη Τζωρτζίνα καταλήξει από θανατηφ...