Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Στο τραπέζι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το νέο Yπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία Σαρμά, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα, τα επόμενα βήματα και οι στόχοι της υπηρεσιακής κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί δεν θα έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες και δεν θα χαράξουν πολιτική -τα καθήκοντά τους θα διαρκέσουν έναν μήνα.

 

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς παρέστη σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη κατά την έπαρση της σημαίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Χθες, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και πριν τις διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, σημείωσε ότι η ανεξαρτησία θα πρέπει να χαρακτηρίζει την κυβερνητική γραμμή, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Επεσήμανε ότι η μεταβατική κυβέρνηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά. «Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας», σημείωσε.

Η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή, ενώ την Δευτέρα οι βουλευτές θα εκλέξουν το προεδρείο της Βουλής και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα θυροκολληθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

 

Διαβάστε επίσης

Ουδετερότητα και προγραμματισμό ζήτησε από τους υπουργούς ο Ιωάννης ΣαρμάςΕλλάδα

Με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές του Ιούνη, τα μέλη της κυβέρνησης, άκουσαν την εισαγωγική τοποθέτηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, στην πρώτη επί της ουσίας...

Θεσσαλονίκη: Βολίδα από πυροβόλο όπλο καρφώθηκε στον ουρανό του αυτοκινήτου της ενώ οδηγούσεΕλλάδα

Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε αντιμέτωπη μία 40χρονη από τη Θεσσαλονίκη , την ώρα που οδηγούσε. Δέχτηκε βολίδα από πυροβόλο όπλο στον ουρανό του οχήματος , στο οποίο μάλιστα επ...

Εκλογές 2023: Πυρετός συσκέψεων και περιοδειών στη ΝΔ – Σήμερα γνωστοποιούνται τα πρόσωπα της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑΕλλάδα

Προεκλογικός πυρετός στα κομματικά επιτελεία. «Αυτοδυναμία ή περιπέτειες» το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πυρετώδεις συσκέψεις στη ΝΔ για την επίτευξη του στόχου της αυ...