Ακόμα και διακοπή του προγράμματος της παροχής αμυντικού υλικού προς την Τουρκία προβλέπει η επιστολή διαβεβαιώσεων που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει αποστείλει στις Επιτροπές Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την αποκάλυψη κάνει η συνάδελφος Λένα Αργύρη στην εφημερίδα Καθημερινή των Αθηνών. Σημειώνει:
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί εάν το αμερικανικό πολεμικό υλικό θα χρησιμοποιείται για τους νόμιμους στρατιωτικούς σκοπούς για τους οποίους παρασχέθηκε και όχι για επιθετικές ενέργειες εναντίον άλλων συμμάχων στο ΝΑΤΟ, όπως π.χ. είναι η Ελλάδα.
Η Τουρκία έχει αρνηθεί ότι η προμήθεια των F-16 συνοδεύεται από όρους για την ορθή χρήση τους. Το έγγραφο, του οποίου έλαβε γνώση η Καθημερινή, τη διαψεύδει.
Η αποκάλυψη της εφημερίδας κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι δήθεν δεν έχουν τεθεί όροι για την αγορά των F-16, Οι τουρκικές διαψεύσεις είναι απλά πέτσινες. Η επιστολή του κ. Μπλίνκεν προς τους Αμερικανούς νομοθέτες είναι απόρρητη και δεν θα δημοσιοποιηθεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
hellasjournal.gr