ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουδετερότητα και προγραμματισμό ζήτησε από τους υπουργούς ο Ιωάννης Σαρμάς

Με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές του Ιούνη, τα μέλη της κυβέρνησης, άκουσαν την εισαγωγική τοποθέτηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, στην πρώτη επί της ουσίας συνεδρίαση, καθώς προηγήθηκε η χθεσινή, στην οποία δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εφέστησε την προσοχή όλων στους παράγοντες κινδύνου, κάνοντας αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ τους κάλεσε παραλλήλως να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του κράτους ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, επιδεικνύοντας «ουδευερότητα».

«Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική έως τις 25 Ιουνίου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου. Συνεπώς θα πρέπει να ενημερώσετε το υπουργικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό που έχετε στα υπουργεία σας. Υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση και θα πρέπει να δούμε τι απαιτείται να συνεχιστεί για να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους» είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «άλλη μια υποχρέωση είναι η διαχείριση των κίνδυνων στα υπουργεία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε εντοπίσει τους κίνδυνους και σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε. Δεν αρκεί όμως ο εντοπισμός, πρέπει να εφαρμόσουμε και ένα σύστημα αποτροπής ή μετριασμού των κινδύνων. Έχω στο μυαλό μου το συμβάν στα Τέμπη. Τέτοιοι κίνδυνοι μας απειλούν και εμάς και τον προγραμματισμό».

 

Διαβάστε επίσης

Τσαπανίδου για Σκέρτσο: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή της που αυτή η αναμέτρηση θα είναι διαφορετική  Ελλάδα

«Η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της κ. Σκέρτσου, δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή της που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει συντεταγμένος και αξιόπιστος στα ΜΜΕ. Και...

Συνεδριάζει  το Υπουργικό Συμβούλιο – Στο τραπέζι οι εκλογές της 25ης ΙουνίουΕλλάδα

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το νέο Yπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία Σαρμά , κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα, τα επόμενα βήματα και οι στόχοι της...