ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήπιος τουρισμός περιπέτειας: Προοπτικές ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά

Η παγκόσμια επιχείρηση τουρισμού περιπέτειας αναμένεται να γίνει ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς τομείς, επιδεικνύοντας κερδοφόρα ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

 

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι έδωσαν προτεραιότητα στην υγεία και τις υπαίθριες δραστηριότητές τους, όπως το ποδήλατο, το περπάτημα, η πεζοπορία και το κολύμπι κατά τη διάρκεια και μετά το lockdown, ο τουρισμός περιπέτειας έχει αναγνωριστεί ως πιθανή περιοχή ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά.

 

Ήπιος τουρισμός περιπέτειας

 

Το τμήμα ήπιου τουρισμού περιπέτειας κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων, περίπου 65,0% το 2021.

 

Η ανάπτυξη του τμήματος οφείλεται στην αύξηση της υιοθέτησης δραστηριοτήτων ήπιας περιπέτειας, όπως πεζοπορία, πεζοπορία, κάμπινγκ και ποδηλασία μεταξύ άλλων. Η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα έχει γίνει μία από τις κύριες ηλικιακές ομάδες που επιλέγουν τα ήπια ταξίδια περιπέτειας.

 

Επιπλέον, μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες ήπιας περιπέτειας σε διαφορετικές πόλεις χωρών και η παρουσία ελκυστικού τοπίου αναμένεται να έχει βαθύ αντίκτυπο στον τουρισμό ήπιας περιπέτειας.

 

Η αυξανόμενη ανάγκη για μια αυθεντική και εξατομικευμένη ταξιδιωτική εμπειρία, η οποία καθοδηγείται από τη γρήγορη αστικοποίηση, τα αυξανόμενα διαθέσιμα εισοδήματα, την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια, είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην επέκταση του τουρισμού περιπέτειας. Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία από έρευνα της Grand View Research.

 

Επιπλέον, οι ταξιδιωτικές εταιρείες εισάγουν γρήγορους, φιλικούς προς το χρήστη ιστότοπους για κινητά που είναι προσβάσιμοι σε smartphone. Η ζήτηση για τουρισμό περιπέτειας αυξάνεται παγκοσμίως ως αποτέλεσμα των μεγάλων συμμετεχόντων στη βιομηχανία που συνεργάζονται με εταιρείες μάρκετινγκ για να προσελκύσουν πελάτες υψηλής αξίας μέσω του διαδικτυακού μάρκετινγκ.

 

Κυβερνητικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες προωθούν επίσης τον τουρισμό περιπέτειας, καθώς δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και ωφελεί την τοπική ανάπτυξη. Αυτό αναμένεται περαιτέρω να οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγοράς στο εγγύς μέλλον.

 

Η παγκόσμια επιχείρηση τουρισμού περιπέτειας αναμένεται να γίνει ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς τομείς, επιδεικνύοντας κερδοφόρα ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι έδωσαν προτεραιότητα στην υγεία και τις υπαίθριες δραστηριότητές τους, όπως το ποδήλατο, το περπάτημα, η πεζοπορία και το κολύμπι κατά τη διάρκεια και μετά το lockdown, ο τουρισμός περιπέτειας έχει αναγνωριστεί ως πιθανή περιοχή ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά.

 

 

 

 

Τα ζευγάρια λάτρεις του τουρισμού περιπέτειας

Το τμήμα των ζευγαριών κυριάρχησε στην αγορά και κατέλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων άνω του 40,0% το 2021. Ειδικότερα, αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον που οφείλεται κυρίως στο αυξημένο διαθέσιμο εισόδημα και στην αυξανόμενη επιθυμία για πολιτιστικές και υπαίθριες δραστηριότητες. Οι διακοπές για ζευγάρια έχουν αυξηθεί τον τελευταίο αιώνα ως αποτέλεσμα της επέκτασης της διεθνούς ταξιδιωτικής προσβασιμότητας και της δημιουργίας πακέτων διακοπών που απευθύνονται σε ζευγάρια. Η επέκταση αυτού του τμήματος της αγοράς αποδίδεται στο γεγονός ότι τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι οικονομικά σταθερά και έχουν τον ενθουσιασμό να συμμετάσχουν σε ποικίλες περιπετειώδεις δραστηριότητες και εμπειρίες.

 

Η Ευρώπη κυρίαρχος

Η Ευρώπη κατείχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στον τουρισμό περιπέτειας το 2021, λόγω του ενισχυμένου οικονομικού κλίματος στην περιοχή, των αυξανόμενων επιπέδων εισοδήματος σε περιφερειακό επίπεδο και των κυβερνητικών προγραμμάτων για την προώθηση των ταξιδιών και του τουρισμού. Ετησίως, 100 εκατομμύρια ταξίδια καταγράφονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της CBI. Δεδομένου ότι στους Ευρωπαίους αρέσει η αίσθηση της ανακάλυψης νέων τόπων, ο τουρισμός περιπέτειας έχει μεγάλη ζήτηση.

 

 

Στην Ασία-Ειρηνικό, η αγορά αναμένεται να σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 16,4%. Πολλοί εγχώριοι και διεθνείς ταξιδιώτες περιπέτειας οδηγούνται σε περιπετειώδη μέρη που υπάρχουν στην περιοχή λόγω μιας ποικιλίας δραστηριοτήτων αναψυχής και περιπέτειας. Η αύξηση της δικτύωσης των social media και η αυξανόμενη αποδοχή του ταξιδιωτικού blogging και της βιντεοσκόπησης αναμένεται περαιτέρω να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

 

 
Πηγή: tourismtoday.gr

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας από τη Βιέννη: Υπάρχει ανταπόκριση από τους Αυστριακούς στην πρόσκλησή μας να περάσουν τον χειμώνα στην ΕλλάδαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα, στη Βιέννη, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συνυπέγραψε με την Αυστριακή ομόλογό του, Susanne Kraus Winkler...

Η Ελλάδα καταλληλότερος προορισμός για διακοπές "last minute" και εκτός τουριστικής αιχμήςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ως ο καταλληλότερος προορισμός για διακοπές "last minute" (τελευταίας στιγμής) και εκτός τουριστικής αιχμής αναδεικνύεται η Ελλάδα από το Ιταλικό μέσο Vanity Fair, στο πλαίσιο ενερ...

Κικίλιας: Με 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων ενισχύουμε τις τοπικές οικονομίεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού φέτος καταγράφεται όχι μόνο στις αεροπορικές αφίξεις αλλά και στην κρουαζιέρα. Σύμφωνα με στοιχεία της  Ένωσης Λιμένων Ελλάδος,  στην πρόβλεψη γι...

ΞΕΕ: Πρεμιέρα για τον 5ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης CapsuleT - Ποιες είναι οι 10 νέες startup ομάδεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τις  10 νέες  startup ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία και να επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης Καθοδήγησης ώστε να ενταχθούν στον 5 ο κύ...

Ζάκυνθος: "Καμπανάκι" σεισμολόγου για το Ναυάγιο – "Στον πρώτο σεισμό θα καταρρεύσει"ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποιεί πως είναι πολύ πιθανό οι βράχοι πάνω από την διάσημη παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου να καταρρεύσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τους τουρ...

Αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων κοινωνικού τουρισμού και δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρουΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρχίζει σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού-εκδρομών και θεάτρου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισ...

 Guardian: Η εποχή της «σαμπάνιας» στη Μύκονο τελείωσε -Το νησί έχει φτάσει στα όριά του, οι ντόπιοι αγωνιούνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το νησί των ανέμων έχει φτιαχτεί ως «παιδική χαρά» για πλούσιους και διάσημους επισκέπτες, αλλά οι ντόπιοι λένε ότι η ανάπτυξη στη Μύκονο έχει φτάσει στα όριά της. Είναι 15:00 το μ...