ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Η Αθήνα κορυφαίος προορισμός γαστρονομίας της Ευρώπης

 

Η Αθήνα είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του Uswitch για τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για καλοφαγάδες.

Η ελληνική πρωτεύουσα συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 88,47 στα 100, ξεπερνώντας και το Παρίσι.

 

Οι ειδικοί του Uswitch ανέλυσαν τον αριθμό των εστιατορίων με τέσσερα ή περισσότερα αστέρια σε κάθε πόλη, τη μέση τιμή ενός γεύματος και τη μέση βαθμολογία για γρήγορο φαγητό, καφετέριες, παμπ, brunch και εστιατόρια για χορτοφάγους σε κάθε περιοχή.

Η Αθήνα κέρδισε επίσης την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία καφέ σε όλες τις πόλεις ξεπερνώντας άλλες πολυσύχναστες πρωτεύουσες όπως η Μαδρίτη.

 

 

 

 

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γαστρονομίας

 

Σύμφωνα με το Uswitch «αν είστε λάτρεις του λογικού και νόστιμου φαγητού, κατευθυνθείτε στην Αθήνα στην Ελλάδα.

Υπάρχουν πάνω από 1.000 εστιατόρια για να διαλέξετε μόνο στην πόλη και ακόμη περισσότερα στα περίχωρα.

Δεν θα απογοητευτείτε αν επιλέξετε να φάτε σε ένα γραφικό μικρό καφέ, καθώς αυτές οι τοποθεσίες έχουν εντυπωσιακή μέση βαθμολογία 9 στα 10.
Αν ψάχνετε για τον προϋπολογισμό των γευμάτων σας, μπορείτε να πληρώσετε περίπου 17 ευρώ ανά γεύμα».

 

Το Βελιγράδι της Σερβίας, κατατάσσεται ως η καλύτερη πρωτεύουσα για χορτοφαγικά εστιατόρια (8,85 στα 10). Βρίσκεται στην δεύτερη θέση ως καλύτερη πρωτεύουσα για τους λάτρεις του φαγητού, με συνολική βαθμολογία 83,06/100.
Η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης είναι επίσης η δεύτερη φθηνότερη για φαγητό, με μόλις 15,98 ευρώ για ένα γεύμα, πάνω από τη μισή τιμή της πρωτεύουσας της Ρουμανίας, Βουκουρέστι (32,52 ευρώ).

Η Σόφια, παίρνει την τρίτη. Με τα καλύτερα καφέ σε όλη την Ευρώπη (9,19/10), η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι η δεύτερη για τα εστιατόρια fast-food με την υψηλότερη βαθμολογία (9,02/10).

Η πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με συνολική βαθμολογία 78,76/100.

Φιλοξενεί τα καλύτερα brunches στην Ευρώπη με βαθμολογία 8,95/10. Έρχεται δεύτερη για τις παμπ της με την υψηλότερη βαθμολογία (8,94/10), πίσω από το Βελιγράδι με βαθμολογία 8,81/10.

 

 

Φώτο: Uswitch

 

Το Παρίσι δεν καταφέρνει να μπει στην 15άδα

 

Παρά το γεγονός ότι κάποτε ονομάστηκε «παγκόσμια πρωτεύουσα της υψηλής γαστρονομίας», το Παρίσι πέφτει στην 24η θέση με βαθμολογία 38,20/100.

Η μέση τιμή ενός γεύματος στην πόλη είναι 27,03 ευρώ, σχεδόν διπλάσια από αυτή των Σκοπίων της Βόρειας Μακεδονίας που προσφέρει τα φθηνότερα (14,10 ευρώ).

Η γαλλική πρωτεύουσα κατέχει επίσης κακή θέση για τα καφέ τους, με βαθμολογία 8,39 στα 10, την πέμπτη χαμηλότερη στην Ευρώπη.

 

 

Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τη χαμηλότερη βαθμολογία

 

Με απογοητευτικά χαμηλή βαθμολογία 15,99/100, η ??Στοκχόλμη είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τη χαμηλότερη βαθμολογία για τους λάτρεις του φαγητού.

Με τη δεύτερη υψηλότερη μέση τιμή ενός γεύματος (61,28 ευρώ) πίσω από τη Δανία (67,89 ευρώ), η σουηδική πρωτεύουσα κατατάσσεται επίσης στην τελευταία θέση για τις παμπ, με βαθμολογία 7,83/10.

Η δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογία πηγαίνει στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο (19,51/100).

Με βαθμολογία 7,88/10, οι παμπ τους είναι οι δεύτερες χειρότερες σε όλη την Ευρώπη, μόνο πίσω από τη Στοκχόλμη.

Ένα γεύμα έξω κοστίζει κατά μέσο όρο 57,09 ευρώ, σχεδόν τέσσερις φορές τη μέση τιμή ενός γεύματος στα Σκόπια (14,10 ευρώ).

Τρίτο είναι το Λουξεμβούργο με 21.11/100. Η γαστρονομική εμπειρία με τη χαμηλότερη βαθμολογία είναι στο γρήγορο φαγητό που σημείωσε 7.92/10, το τέταρτο χειρότερο σε όλη την Ευρώπη.

 

 

 

Πηγή: tourismtoday.gr

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προς αξιοποίηση τίθενται δυο νέες προσκλήσεις  με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης. Οι προσκλήσεις αφορούν σε: 1. Αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση εργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) Γιάννη Παράσχη πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Στη συνάντηση που πραγματοπ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα για πτήσεις εξωτερικού παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί. Υπενθυμίζεται π...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιδιαίτερα σημαντική για τη Γαλλική αγορά, Διεθνής Τουριστική ΄Έκθεση “ΙFTM (International FrenchTravel Market) - Top Resa”, B2B TravelShow, ( www.iftm.fr...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Με προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ του ΞΕΕ. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διεξοδικά οι προκλήσεις της συγκυρίας για το ελληνικό ξενοδ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro και τη δημοσιογράφο Αλεξία Κεφαλά παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας- Γαλλίας αντικατοπτρίζονται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων για την Ελλάδα», τόνισε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Fi...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεκινά από σήμερα 6/10/21 και έως τις 17/10/2021, η υποβολή αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουρισ...