ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤτΕ: 35% αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό το α’ τρίμηνο

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδοςαύξηση κατά 35% παρατηρήθηκε στις τουριστικές εισπράξεις, το πρώτο τρίμηνο του έτους φθάνοντας στα 747 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή, μεταφράζεται σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών πλησίασε τα 2 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 7% σε σχέση με το 2018.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της ΤτΕ, το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου ανήλθε στα 165 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 127 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 29,5%. Στη διαμόρφωση της ταξιδιωτικής κίνησης συνέβαλαν οι χώρες της ΕΕ, με ποσοστό συμμετοχής 54,5%, και οι χώρες εκτός της ΕΕ-28, με ποσοστό 43,8%.

 

Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ παρουσίασε αύξηση 19,1% και διαμορφώθηκε στους 863 χιλ. ταξιδιώτες.

 

Επιπλέον, μείωση εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία κατά 9,6%, η οποία διαμορφώθηκε στις 177 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 42,8% και διαμορφώθηκε στις 55 χιλ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε αύξηση κατά 41,8% και διαμορφώθηκε στις 143 χιλ. ταξιδιώτες.

 

Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 89,9% και με 30 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 47,4% με 104 χιλ. ταξιδιώτες.

 

Αύξηση παρουσιάστηκε και στις διανυκτερεύσεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα, που διαμορφώθηκαν στις 11.860 χιλ., έναντι 10.026 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 18,3%.

 

Διαβάστε επίσης

Άνοδος της κρουαζιέρας σε Ανατολική Μεσογειο και Μαύρη ΘάλασσαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αν δεν υπάρξουν γεωπολιτικά και άλλα «γεγονότα» στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το Αιγαίο, προορισμοί που «είδαν» τη δημοτικότητά τους να καταρρέει την περασμένη πενταετία θα επαν...

Θέματα τουριστικών ημερόπλοων συζητήθηκαν στο Υπουργείο ΝαυτιλίαςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη με την διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.) Με τον υ...

Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας και ο τουρισμός ευεξίας μπορούν να αποφέρουν 27 δισ. ευρώ στην ΕλλάδαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει 13,6 δισ. ευρώ και 173.000 νέες θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια από τον τουρισμό τρίτης ηλικίας, την πώληση κατοικιών και τη διαμονή μακράς διάρκει...

Τουρισμός πολυτελείας: Περισσότεροι ταξιδιώτες απαιτούν πλέον αειφόρες διακοπέςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος φαίνεται πως αποτελεί όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα και για τους τουρίστες που επιλέγουν διακοπές πολυτελείας. Την τάση αυτή κα...