ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυτιλία: Οι Κυκλάδες αποχαιρέτισαν το "Άρτεμις"

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας και εξυπηρέτησης των μικρών και μεγάλων νησιώντων Κυκλάδων, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, οι νησιώτες αποχαιρέτισαν το αγαπημένο  τους πλοίο "Άρτεμις" το οποίο αντικαταστάθηκε, σύμφωνα με απόφαση  του Υπουργείου Ναυτιλίας από πλοίο άλλης εταιρείας το Sporades Star της  Seajet.

Το "Άρτεμις" κατόρθωσε να γίνει αγαπητό από τους νησιώτες χάρη στη συνέπεια του και την εξυπηρέτηση του πληρώματος του. Δεν έλειψε ούτε ημέρα από τα νησιά ακόμα κι όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές. Για  την ιστορία  του πλοίου να αναφέρουμε πως από το 1997 και μέχρι το 2009 εξυπηρέτησε μοναδικά  τα νησιά  του Αργοσαρωνικού προσφέροντας τις υπηρεσίες  του.

Οι κάτοικοι των Κυκλάδων το αποχαιρέτισαν με συγκινητικά κείμενα και αφιερώματα στα τοπικά site των νησιών προσμένοντας και πάλι την επιστροφή του.

Ας δούμε μερικά κείμενα:

Ο Ανέστης ο Λιβάνιος  
  είναι καραβολάτρης και εδώ και χρόνια αποτυπώνει με την μηχανή του τα πλοία που περνούν από την Σύρα.
Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε με το «ΑΡΤΕΜΙΣ» σε αυτήν την ανάρτηση είναι δικές του και θέλει με αυτό τον τρόπο να αποχαιρετήσει κι αυτός το αγαπημένο πλοίο.
Τον ευχαριστούμε πολύ.

Για τον Ανέστη, αλλά και για τους Συριανούς, το πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς τους.
Χειμώνα-καλοκαίρι το έβλεπαν στο λιμάνι.
Πολλοί Συριανοί ταξίδευαν με αυτό για τα γύρω νησιά.
Από το 2009-2010 το «ΑΡΤΕΜΙΣ» ήταν σήμα-κατατεθέν του λιμανιού της Ερμούπολης.

Χθες το βράδυ το πλοίο και το πλήρωμά του αποχαιρέτησαν το λιμάνι που τους φιλοξένησε για δέκα τέσσερα χρόνια.
Η ελληνική λογική λέει πως το πλοίο αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στα ενδοκυκλαδικά γιατί είναι ένα πλοίο που εξυπηρέτησε τη γραμμή με τρόπο εξαιρετικό.

Το «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» θα αντικαταστήσει το «ΑΡΤΕΜΙΣ» στη γραμμή.
Το πλοίο αυτό είναι μεγαλύτερο από το «ΑΡΤΕΜΙΣ» και σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά.
Οι ενδοκυκλαδικές γραμμές χρειάζονται πλοία που να μπορούν να μεταφέρουν και φορτηγά.
Ο ρόλος των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων είναι ζωτικός για τα νησιά των Κυκλάδων χειμώνα-καλοκαίρι.

Αποχαιρετάμε το «ΑΡΤΕΜΙΣ», τον καπετάν-Στέλιο Περιστεράκη και όλο το πλήρωμα του πλοίου και ευχόμαστε από καρδιάς «ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΙ ΔΕΙΝ».

Από το naxospress

“…. Αποχαιρετούν σήμερα οι Κυκλάδες το ΑΡΤΕΜΙΣ.
Ένα πλοίο που πρόσφερε τα μέγιστα στα ενδικυκλαδικα δρομολόγια.
Τα πλοία αγαπιούνται με τα πληρώματα τους….
Εδώ θα γίνει ιδιαίτερη μνεία για τον καπτα Στελιο που τόσα χρόνια έζησε τις σκληρές μάχες στις θάλασσες των Κυκλάδων, πάντοτε φιλόξενος και με σεβασμό στην εξυπηρέτηση και τους παλιούς συναδέλφους..
Τώρα ακούω το Άρτεμις να χαιρετά στον Άγιο Δημήτρη.
Ίσως για τελευταία φορά .ποιος ξέρει.
Στο μυαλό μου ήρθε ο αποχαιρετισμός μου με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ όταν σαν Πλοίαρχος του αποχαιρέτησα για τελευταία φορά τα νησιά και τη Σύρο πλέοντας το τελευταίο του δρομολόγιο που μετά οδηγήθηκε στα διαλυτηρια…
Η ζωή περνά κι αφήνει τις σφραγίδες της και τις αναμνήσεις της……” 

Ποιος το αναφέρει; Μα ο cpt Σιδερής Μαμίδης, ο οποίος μέσα από τη προσωπική του σελίδα αποχαιρετά το “Αρτεμις”… Ενα πλοίο που συμπλήρωσε σχεδόν δύο δεκαετίες στις Κυκλάδες και χθες Κυριακή 6 Αυγούστου έκανε το τελευταίο του δρομολόγιο στα ενδοκυκλαδικά…

Το πλοίο της Hellenic Seaways κάλυψε τη μία από τις δύο γραμμές των ενδοκυκλαδικών και θα αντικατασταθεί από σήμερα το απόγευμα (07/08) από το “Sporades Star” της εταιρείας  SeaJets μετά από τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το ΑΡΤΕΜΙΣ εξυπηρέτησε στο κομμάτι των μετακινήσεων στο νησιωτικό νομό για 14 χρόνια, με άξιο καπετάνιο τον Στέλιο Περιστεράκη, ο οποίος με κάθε καιρό έδενε στα λιμάνια των Κυκλάδων, μεταφέροντας όχι μόνον τον κόσμο, αλλά και την τροφοδοσία και τα φάρμακα των κατοίκων.

Η σταθερή παρουσία του ΑΡΤΕΜΙΣ από το 2009 μέχρι και σήμερα, κλείνει με συγκίνηση για τους νησιώτες, που το αποχαιρετούν, μετά από απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαβάστε επίσης

Δέκα boxships για την DanaosΝαυτιλία

Η Danaos Corporation παρήγγειλε την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 8.258 TEU έτοιμων για μεθανόλη που θα παραδοθούν το 2026. Η τελευταία παραγγελία φέρνει το βι...

Στατιστική αποτίμηση Πανελληνίων 2023: Αύξηση εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)Ναυτιλία

Την Δευτέρα 07 Αυγούστου 2023 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι πίνακες των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτι...

Απόφαση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για την ανανέωση συμμετοχής της Ελλάδος στην Πρωτοβουλία QUALSHIP-21 Ναυτιλία

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι με επιστολή του αρμόδιου γραφείου της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, ενημερωθή...

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ναυτιλία των Ελλήνων παραμένει ηγέτιδα ναυτιλία παγκοσμίωςΝαυτιλία

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 2022 – 2023 της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Η  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)  δημοσίευσε την Ετήσια Έκθεσή της για την περίοδο 2022-2023, στην οποία παρ...