ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο υβριδικό πλοίο στον στόλο του Ομίλου Grimaldi!

Ένα ακόμα υβριδικό πλοίο προστέθηκε στον στόλο του Ομίλου Grimaldi με την παραλαβή του «Eco Livorno» από τα κινεζικά ναυπηγεία Jinling στις 29 Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για το τρίτο από τα δώδεκα υβριδικά πλοία της σειράς Grimaldi Green 5th Generation (GG5G) τα οποία λόγω του μοναδικού τους σχεδιασμού, αποτελούν όχι μόνο τα μεγαλύτερα αλλά και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον Ro-Ro μικρών αποστάσεων του κόσμου.

Το «Eco Livorno» θα φέρει την ιταλική σημαία, έχει μήκος 238 μ., πλάτος 34 μ. και μπορεί να κινείται με μέγιστη ταχύτητα 20,8 κόμβων. Στην ανακοίνωση της Grimaldi σημειώνεται πως με την ίδια ταχύτητα το «Eco Livorno» καταναλώνει την ίδια ποσότητα καυσίμου συγκριτικά με τα προηγούμενης γενιάς πλοία, ωστόσο μπορεί να μειώσει στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά μεταφορικό έργο.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του σε λιμάνια, το νεότευκτο Ro-Ro έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει τις εκπομπές CO2, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρίες λιθίου ισχύος 5 MWh.

theseanation.gr

Διαβάστε επίσης

«Ελληνικά Υδατοδρόμια»: Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο της Αμοργού!Ναυτιλία

Έχει ήδη κατατεθεί η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Tο υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου ...