ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φουλ σε όλα στο νησί των Σπετσών το χειμώνα: Έργα, Πολιτισμός, Εθελοντισμός και Γυναίκες πανταχού παρούσες! (φωτορεπορτάζ)

Με τις γυναίκες πανταχού παρούσες και συμμετέχοντας σε ότι δρα και κινείται στο “νησί της Μπουμπουλίνας", οι Σπέτσες φορτσάρουν δυνατά το χειμώνα και η “απογείωση” τους αναμένεται συναρπαστική!

 

Με τη δυναμική του Δήμου Σπετσών, από τη νέα υπερδραστήρια Δήμαρχο Ευγενία Φραγγιά, την ομάδα των δημοτικών συμβούλων και συνεργατών της στο Δήμο και στους φορείς, που βρίσκονται σε καθημερινή εγρήγορση.

 

 

Η νέα Δημοτική αρχή εκφράζει το όραμα της για ένα σύγχρονο και βιώσιμο τόπο, επενδύοντας σε κρίσιμες υποδομές για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κοινότητας και να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού.

 Παράλληλα οι φορείς και οι δημότες συμμετέχουν και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή αυτή προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και ανάδειξης της μοναδικής ταυτότητας των Σπετσών, με υποδειγματικό εθελοντισμό.

 

 

 

Από τον πρωτοποριακό Σύλλογο Γυναικών με πρόεδρο την εμπνευσμένη πολυβραβευμένη συγγραφέα Άννα Τσεκούρα και τις εξαιρετικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης.

 

 

 

 

 

Τον σπουδαίο Πολιτιστικό Σύλλογο, με την 40χρονη ιστορία του και με ταλαντούχα Θεατρική Ομάδα, που φέτος ανεβάζει το έργο “Τα κίτρινα γάντια” των Σακελάριου- Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσακούμη.

 

 

 

 

 

Το εμβληματικό ιστορικό Μουσείο Μπουμπουλίνας, με επικεφαλής τον εξαιρετικό νέο απόγονο της Καπετάνισσας, Παύλο Δεμερτζή – Μπούμπουλη.  Το Μουσείο Σπετσών-Χατζηγιάννη Μέξη, την περίφημη Καποδιστριακή Σχολή και το Ιστορικό Αρχείο Σπετσών.

 

 

 

Την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, διεθνή σεμινάρια και διοργανώσεις που προετοιμάζει και τις ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της.

 

 

 

Τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών (φωτογραφία: συνάντηση στο Δημαρχείο) να πρωτοστατεί για τα θέματα των επαγγελματιών, όπως επίσης και οι ξενοδόχοι του νησιού. Το Σωματείο Καραβομαραγκών Σπετσών και τον αγώνα του να διατηρήσει τα ιστορικά καρνάγια και την περίφημη παραδοσιακή τέχνη.  Τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τη μέριμνα για τις νέες γενιές, όπως και του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών, ακόμη τον δραστήριο Σύλλογο Συνταξιούχων,  κι άλλους φορείς σε μια συνέχεια συμμετοχής και προσφοράς.  

 

Αλλά και η προετοιμασία για τις μεγάλες ιστορικές, πολιτιστικές, πρότυπες αθλητικές και θαλάσσιες διοργανώσεις που έχουν αναδείξει το νησί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πλήθους επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

 

Όλο αυτό το αεικίνητο “μελίσσι” δρα και κινείται, μέσα σε ένα εντατικό εργοτάξιο όπως έχει μετατραπεί το νησί, με σειρά τεχνικών έργων υποδομής, όπως το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού, του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, λιμενικά έργα, σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, οδοποιίες, ύδρευσης, πρόνοιας, περίθαλψης και πυρασφάλειας, με το  υποδειγματικό Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Έργα εξίσου σημαντικά όλα, δραστηριότητες για άμεσες ανάγκες.

 

 

 

 

 

Κι ακόμη συνεχής επικοινωνία, επισκέψεις και παραστάσεις της Δημάρχου και συνεργατών της, σε αρμόδιους φορείς για την προώθηση και επίλυση θεμάτων και προβλημάτων του νησιού, που επεξεργάζονται και παρακολουθούν οι αρμόδιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι συνεργάτες τους, σε καθημερινή βάση.

 

Η εργώδης αυτή προσπάθεια και οι επιτυχίες της  αποτυπώνονται καθημερινά, επιγραμματικά και με εικόνες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , όπου ο Δήμος Σπετσών και οι δημότες, ατομικά ή με τους φορείς που συμμετέχουν, είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί προβάλλοντας την αναπτυξιακή πορεία του νησιού τους, τα θέματα και τα προβλήματα που χρήζουν λύσεων, την  ιστορία του, τον πολιτισμό του, και τις ανεπανάληπτες ομορφιές που διαθέτει.

 

Η νέα χρονιά ξεκίνησε πολύ δυναμικά για τις Σπέτσες που βιώνουν ένα ιδιαίτερα δημιουργικό χειμώνα τα αποτελέσματα του οποίου θα φανούν και ευρύτερα τους επόμενους μήνες κι όταν το πανέμορφο ιστορικό νησί ανοίξει φιλόξενα τις “πόρτες” σε φίλους και επισκέπτες.

 

 

Ακολουθεί ενδεικτικό φωτορεπορτάζ απ’ όλη αυτή τη δραστηριότητα όπως την αποτυπώνουν ο Δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι των Σπετσών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ

 

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

 

Διαβάστε επίσης

Το Ναυτικό Μουσείο Σπετσών μπαίνει στα “σκαριά” στο ιστορικό κτίριο της Καγκελαρίας, στη Ντάπια – Συνάντηση με τη διευθύντρια του ΙΑΜΥΣΠΕΤΣΕΣ

Σε μία συνάντηση ορόσημο, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον Πολιτισμό και την Ιστορία των Σπετσών, η Δήμαρχος του νησιού Ευγενία Φραγγιά συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Ιστορ...

Πυρετώδεις προετοιμασίες στις Σπέτσες για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Ανοίγουν ξενοδοχεία, ετοιμάζουν εστιατόρια ΣΠΕΤΣΕΣ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στις Σπέτσες, όπου από 19 έως 21 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στο...

Σπέτσες: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σεμινάριο πυρασφάλειας και Α' βοηθειών ΣΠΕΤΣΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την εκπαίδευση στη χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED) και εξοπλισμών Πυρασφάλειας, από τον Δήμο Σπετσών. "Το σεμινάριο αυτό α...

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Πρόσκληση Κασσελάκη για «συνάντηση εργασίας» της ΚΟ από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις ΣπέτσεςΣΠΕΤΣΕΣ

Απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα και παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024, αφορά η π...

Η αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου των Σπετσών στο επίκεντρο συνάντησης της νέας Δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά και του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου με τον ΔΕΔΔΗΕΣΠΕΤΣΕΣ

Σε μια σημαντική συνάντηση μεταξύ της νεοεκλεγείσας Δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά, των τοπικών φορέων και του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου και του Διακρατικού Ενεργειακού Δικτύου...

Έλαμψαν οι Σπέτσες με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου – Εντυπωσιακό εορταστικό Πρόγραμμα του Δήμου ΣπετσώνΣΠΕΤΣΕΣ

Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστούγεννα 2023 του Δήμου Σπετσών έγινε το σαββατόβραδο στο πανέμορφα στολισμένο νησί.     Με πλήθος κόσμου και πολλά μικρά παιδιά, σε...

Σπέτσες – Βιολογικός Καθαρισμός: Ηλεκτροδοτήθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων! (φωτογραφίες)ΣΠΕΤΣΕΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το έργο του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων στο νησί των Σπετσών, καθώς οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Χθες η ΔΕΔΔΗΕ ηλεκτροδότησε το εργ...