ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Μία ζηλευτή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες -Τη συζητούν στο εξωτερικό

 

Κατερίνα Πουλοπούλου

 

Ελλάδα, Σπέτσες, 20 Αυγούστου 2020, εν μέσω κορωνοϊού, ανακοινώνεται η ίδρυση μίας Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας.

 

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) ανακοινώνει την ίδρυση μίας νέας Μουσικής Ακαδημίας διεθνών προδιαγραφών με έδρα τις Σπέτσες, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της το καλοκαίρι του 2021 και ήδη συζητιέται στο εξωτερικό.


Η ίδρυσή της γιορτάστηκε με δύο συναυλίες που έλαβαν χώρα στις 8 και 9 Αυγούστου αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (Μ.Α.Α.Κ.Σ) μέσω της νέας Μουσικής Ακαδημίας θα παρέχει μία εκπαιδευτική πλατφόρμα για μουσικές συναντήσεις, όπου νέα παιδιά και ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου μαθήματα από καταξιωμένους διεθνώς καλλιτέχνες καθώς και masterclasses που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.
Μία διεθνών προδιαγραφών Ακαδημία στις Σπέτσες

 

«Η ίδρυση της Μουσικής Ακαδημίας είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την Σχολή να καλωσ­ορί­σει ξανά μικρά φιλόδοξα παιδιά από όλον τον κόσμο, που ελπίζουμε ότι θα μας επισκέπτονται κάθε χρόνο για να γιορτάζουμε την μουσική μέσα στους κόλπους της μεγάλου κύρους αυτής Ακαδημίας» είπε ο κ. Π. Πετρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κορ­γιαλενείου Σχολής Σπετσών.

 


Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) ανακοινώνει την ίδρυση μίας νέας Μουσικής Ακαδημίας διεθνών προδιαγραφών με έδρα τις Σπέτσες

 

Την πρώτη βραδιά η συναυλία δόθηκε από την ορχήστρα «Sinfonietta Hellenica» υπό την διεύθυνση του νεαρού μαέστρου Γιώργου Γαλάνη στο αρχαιόμορφο θέατρο της Σχολής, με εκτέλεση έργων των Rossini και Haydn, ενώ ο σολίστας του όμποε Χρήστος Τσαπάρας εκτέλεσε κονσέρτο του Mozart.

 

Την δεύτερη μουσική βραδιά που έλαβε χώρα στις 9 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Σχολής δίπλα στην θάλασσα, η ορχήστρα εκτέλεσε ρεπερτόριο ελαφράς μουσικής σε διασκευές μουσικής δωματίου. Guest star της βραδιάς ήταν η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη.

 


Η νέα Μουσική Ακαδημία θα παρέχει μία εκπαιδευτική πλατφόρμα για μουσικές συναντήσεις, όπου νέα παιδιά και ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου μαθήματα από καταξιωμένους διεθνώς καλλιτέχνες

 

Δάσκαλοι από το εξωτερικό στη Μουσική Ακαδημία Σπετσών

 

Η Λένη Κονιαλίδη, που πρωτοστατεί της Μουσικής Ακαδημίας πρόσθεσε: «Ελπίζουμε η Ακαδημία να προσφέρει στους μαθητές και στους μουσικούς στην Ελλάδα την ευκαιρία να συναντηθούν και να επωφεληθούν από την γνωριμία τους με γνωστούς διεθνώς καλλιτέχνες».

Επίσης, ελπίζουμε ότι αυτή η μοναδική πλατφόρμα θα συμβάλλει στην εξαιρετική πολιτιστική προσφορά της Ελλάδας και θα προσθέσει υπεραξία στην ευρύτερη διεθνή ακαδημαϊκή σκηνή.

Αυτή η Ακαδημία θα φέρει κοντά δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρέξουν υψηλής ποιότητας μαθημάτων μουσικής εκπαίδευσης με masterclasses και παραστάσεις με μουσικά όργανα, αλλά και τραγούδι.

 


Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

 

Επί πλέον, η Ακαδημία θα ενσωματώσει σεμινάρια Feldenkrais για τεχνικές στάσης και ισορροπίας και θα αναπτύξει ένα ισχυρό κοινωνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες των Σπετσών και της περιφέρειας να συμμετάσχουν σε αυτό και όλοι μαζί να οικοδομήσουν ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα με όραμα για την Ελλάδα.

 

Οι μοναδικές εγκαταστάσεις της Σχολής, προικισμένες με εξαιρετική φυσική ομορφιά, θα προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την μοναδική αυτή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες.


Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό συγκρότημα, που αναπτύσσεται σε ένα μοναδικό campus 120 στρ. κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής του Νησιού, κτισμένο το 1928

 

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

 

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών είναι ένα ιστορικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού των Σπετσών.

 

Ιδρύθηκε το 1928 σε ένα εντυπωσιακό συγκρότημα, που αναπτύσσεται σε ένα μοναδικό campus 120 στρ. κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής του Νησιού.

 

Η Σχολή ιδρύθηκε σε έναν θύλακα μοναδικής κλασσικής φυσικής ομορφιάς, με εντυπωσιακούς κήπους, περιτρυγυρισμένο από πευκοδάσος και ελαιώνες.

 

Αποτελούμενη από πέντε κτήρια νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής και αθλητικές εγκαταστάσεις, η ΑΚΣΣ σχεδιάστηκε κατά το πρότυπο του Eton College για να λειτουργεί ως ένας πολυπολιτισμικός και πρωτοποριακός εκπαιδευτικός οργανισμός, ο οποίος διοικείται αυτόνομα, ως Ίδρυμα, από Εκτελεστική Επιτροπή και υπό την εποπτεία του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

 

 

Στις κύριες συνεδριακές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών θα βρείτε ιστορικά αντικέιμενα χρόνων, αλλά και άμεση σύνδεση WIFI, απρόσκοπτη μεταφορά αρχειακού υλικού συνεδρίων και πολλά άλλα

 

Μόλις λίγα λεπτά από το γραφικό λιμάνι του νησιού (1,2 χλμ), ο επισκέπτης θα βρει ένα “state-of- the art” συνεδριακό κέντρο, σε ένα αξιοθαύμαστο περιβάλλον, που διακρίνεται για την ομορφιά του.

 

Πρόκειται για μία ειδυλλιακή τοποθεσία κοντά σε σημαντικούς ιστορικούς προορισμούς (Επίδαυρος, Μυκήνες κλπ)

 

 


Η σχολή λειτουργεί ως ένας πολυπολιτισμικός και πρωτοποριακός εκπαιδευτικός οργανισμός

 

Κάθε χρόνο οι εξαιρετικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Σχολής, φιλικές σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, φιλοξενούν μια σειρά από ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις, όλα οργανωμένα με τα υψηλότερα πρότυπα, προσελκύοντας σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτιστικής, πνευματικής και επιστημονικής κοινότητας.

 

Στις κύριες συνεδριακές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών θα βρείτε άμεση σύνδεση WIFI, απρόσκοπτη μεταφορά αρχειακού υλικού συνεδρίων και πολλά άλλα.

 

Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

 


Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

  "Προτεραιότητα μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας, αλλά και των ε...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

  Ακυρώνεται με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής η διεξαγωγή του Spetsathlon 2020 που είχε προγραμματιστεί για τις 4 έως 6 Σεπτεμβρίου στις Σπέτσες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δη...

image descriptionΎδρα

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης για τον κορωνοϊό στ...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Στην Ύδρα και τις Σπέτσες θα συνεχιστούν τις προσεχείς μέρες  τα διαγνωστικά τεστ για τον COVID-19 από το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.  Αυτό α...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Διακοπές στην Ελλάδα έκανε ο Τεό Νιάρχος με την αγαπημένη του, Camille Rowe. Ο Τεό Νιάρχος, το ένα από τα τέσσερα παιδιά του Φίλιππου Νιάρχου και της Victoria Christina Guiness, τα...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου “Σπέτσες Εξπρές ΙΙ” στην γραμμή Σπέτσες – Κόστα, για το χρονικό διάστημα από 28 Ιουλίου μέχρι και 26 Αυγούστου, ενέκρινε με σχετική απόφασή του ο...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

  Πυρκαγιά ξέσπασε στις Σπέτσες σήμερα  στις 15.30 στην περιοχή Αγριόπετρες, στο σημείο πού βρίσκεται το εργοτάξιο του βιολογικού καθαρισμού.     Υπήρξε άμεση και μεγάλη κινητοποίη...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

  Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης ανακοίνωσε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου και η πρώτη διανομή προς κοινωνικά ευάλωτες ομά...