ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Spetses Classic Yacht Regatta 2023: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών επιστρέφει στις Σπέτσες 22 με 24 Ιουνίου

Σαλπάρει για τη δεύτερη δεκαετία του στο μαγευτικό μπογάζι των Σπετσών, το 11ο “Spetses Classic Yacht Regatta”, ένας από τους κορυφαίους αναγνωρισμένους αγώνες κλασσικών σκαφών σε διεθνές επίπεδο, που διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

 

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, Spetses Classic Yacht Regatta 2023 (SCYR), που φέτος θα διεξαχθεί με ανανεωμένο πρόγραμμα, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24  Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

Η διεθνής καινοτομία του αγώνα είναι η ταυτόχρονη συμμετοχή κλασσικών σκαφών, παραδοσιακών καϊκιών και λατινιών σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, που πλέον θεωρείται θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα.  Συμμετέχουν μαζί με διάσημα κλασσικά σκάφη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φημισμένα καϊκια της χώρας που έχουν ναυπηγηθεί σε παραδοσιακά καρνάγια, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορική κληρονομιά και την σπουδαία ναυτική μας παράδοση.

 

 

 

 

 

Ο αγώνας είναι συναρπαστικός, με υπέροχες εικόνες στα θαλάσσια στενά των Σπετσών, από τα σπάνια πανέμορφα σκάφη που συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου ιστιοπλοΐες. Μια γιορτή του ναυταθλητισμού που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους συμμετέχοντες και στο πλήθος των επισκεπτών που θα κατακλύσουν το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σκάφη και να απολαύσουν τους αγώνες.

 

 

 

Στο κέντρο των επιχειρήσεων ως Μέγας Υποστηρικτής, θα βρεθεί και φέτος το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που από το 1914 αποτελεί ένα από τα διασημότερα σύμβολα των Σπετσών, ενώ θα είναι και  αθλοθέτης των βραβείων “Concours d’Elegance”, για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

 

 

H Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR 2023 και μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, κ. Λίζα Σταθάτου, επισημαίνει: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος ξεκινάει η δεύτερη δεκαετία του Spetses Classic Yacht Regatta, μιας διοργάνωσης που ως Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, να διαδώσουμε την αξία της και να κρατήσουμε ψηλά τη φήμη και την εμβέλειά της. Φέτος, στοχεύοντας όπως κάθε φορά σε ένα τριήμερο γεμάτο δράση, ελπίζουμε να έχουμε στο μπογάζι των Σπετσών τον αέρα σύμμαχό μας.”

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

 

 

 

 

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ, που συνεχίζει να στηρίζει για έκτη χρονιά το θεσμό της SCYR2023, με δυο εμβληματικές μάρκες, τη σαμπάνια Moet & Chandon και τη super Premium βότκα Belvedere.

 

Ο κ.Αντώνης Παναγιωταρέας Marketing Manager Άμβυξ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τα τελευταία 6 χρόνια στηρίζουμε κι εμείς με τα δύο κορυφαία brands μας αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Η χορηγία αυτή είναι μια επιβεβαίωση ότι η ΑΜΒΥΞ βρίσκεται δίπλα στον Ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό, αλλά και μια δέσμευση συγκεκριμένα για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, που συνδέεται ιστορικά με τη χώρα μας, έχοντας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις.»

 

 

 

 

Το Spetses Classic Yacht Regatta 2023 στηρίζουν:

-Julius Baer, ως η πιο αναγνωρισμένη ομάδα οικονομικής διαχείρισης από την Ελβετία, θα είναι financial partner της διοργάνωσης.

-Gustavia Yacht Club, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2016 από τον Sir Stelios Haji-Ioannou, ο οποίος παραμένει πρόεδρος  του μέχρι και σήμερα.

-Community Trust Spetses  για την παροχή συμβουλών, διευκόλυνση και συγκέντρωση χρημάτων για τοπικές πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

 

Χορηγοί του Spetses Classic Yacht Regatta είναι οι:

-bwin, από τα μεγαλύτερα brand παγκοσμίως στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού.

-Prospex, η σειρά ρολογιών της Seiko,  ως Watch Partner καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων δίπλα στους αθλητές.

-Nuxe, των φυτικών προϊόντων, με τα προϊόντα προστασίας NUXE SUN για την αντηλιακή προστασία των πληρωμάτων και του κοινού.

-Sebago,  που προσφέρει τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων.

 

Υποστηρικτές είναι οι:

 -Salty Bag, η οποία θα ράψει τις skippers’ bags των αγώνων, από επαναχρησιμοποιημένα πανιά ιστιοπλοΐας,

-Blue Vibes, με έναν εξαιρετικό ιδιωτικό στόλο, μηχανοκίνητων, φουσκωτών και μια σειρά σκαφών αναψυχής, προσφέρει στους καλεσμένους της διοργάνωσης την ευκαιρία να δουν από απόσταση αναπνοής τις εντυπωσιακές ιστιοδρομίες.

-Alpha Lines ως Transportation Partners της διοργάνωσης θα αναλάβει την μεταφορά των επιτροπών αγώνων.

 

 

 

 

*Το SM έχει τη χαρά και την τιμή να είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Spetses Classic Yacht Regatta.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Spetses Classic Yacht Regatta 2023: Ένα συναρπαστικό τριήμερο ιστιοπλοΐας, γεμάτο δυνατές συγκινήσεις (φωτογραφίες!)ΣΠΕΤΣΕΣ

Μαγευτικές εικόνες και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις επεφύλασσε η εκκίνηση της δεύτερης δεκαετίας του Spetses Classic Yacht Regatta 2023 (SCYR), του Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών κα...

Δυναμικός, πρωτοπόρος, πνευματώδης, συνδρομητικός  Σύλλογος Γυναικών Σπετσών ΣΠΕΤΣΕΣ

Γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών Άννα Τσεκούρα: Ακούραστος ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών συνεχίζει αδιάλειπτα, το σημαντικό του έργο προς κάθε κατεύθυνση. Δευτέρα 3 Ιο...

Σπέτσες - Μια ξεχωριστή συναυλία: ΜΟΝΙΚΑ και Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Καρπενησίου, αύριο στις 8 μμΣΠΕΤΣΕΣ

Μια ξεχωριστή συναυλία  με την ΜΟΝΙΚΑ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιείται αύριο 29 Ιουνίου στις 8μμ στον προαύλιο χώρο του ιστορικού ναού του Αγίου Ν...

Σπέτσες: Κουφάρι Λαγοκέφαλου σε παραλία του νησιού - Προσοχή στο τοξικό ψάρι! ΣΠΕΤΣΕΣ

Οι ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΙ, τα τοξικά ψάρια - εισβολείς στην Μεσόγειο από το Σουέζ έφτασαν και στον Σαρωνικό.Τα δηλητηριώδη ψάρια, που έως τώρα είχαν εντοπισθεί κυρίως στα Δωδεκάνησα και τις Κ...

Η Μουσική Ακαδημία Σπετσών ανεβάζει τον πήχη! Masterclasses μουσικής  για νέους μουσικούς από όλο τον κόσμο, 24 Ιουλίου - 2 Αυγούστου ΣΠΕΤΣΕΣ

Δεκαήμερο μουσικής masterclasses υψηλών προδιαγραφών για νέους μουσικούς από όλο τον κόσμο, από 24 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς καθηγητές.   Κάτι νέο...