ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1ο Σχολείο Τουρισμού Πόρου: Βήμα γνώσης για τους ανθρώπους του τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία και πέρα από τις προσδοκίες των διοργανωτών, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 28 Μαρτίου οι εργασίες του 1ου Σχολείου Τουρισμού Πόρου, στην κατάμεστη αίθουσα του νεοκλασικού κτηρίου Συγγρού.
Το διήμερο Σχολείο Τουρισμού διοργανώθηκε στις 27 & 28 Μαρτίου από τον Εμπορικό & Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, σε συνεργασία με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και συγκέντρωσε θεσμικούς παράγοντες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους από ολόκληρο τον Σαρωνικό, όπου μαζί με τους έγκριτους ομιλητές μοιράστηκαν τη γνώση αλλά και τους προβληματισμούς τους σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν, τις νέες τάσεις που επηρεάζουν την αγορά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του κλάδου.
Την πρώτη ημέρα των εργασιών, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. Δημήτρης Συξέρης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, δήλωσε πως ο  συγκεκριμένος θεσμός αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των ανθρώπων που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον Τουρισμό στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού, ώστε να επιτευχθεί έτσι και η συνολική βελτίωση  του Τουριστικού Προϊόντος του τόπου μας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες τους ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης και ο Δήμαρχος Τροισηνίας – Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, ενώ ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από την υπεύθυνη του Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής Ελένη Δημοπούλου, τον υπεύθυνο του Ελληνικού Πρωινού του Ξ.Ε.Ε. Γιώργο Πίττα, την Βίκυ Κλήμη, την Μαρία Παπάζογλου, τον ιδρυτή του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, τον CEO της Istion Yachting Γιάννη Κουρούνη, τον τ. Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ Χρήστο Πάλλη κ.α.
Η δεύτερη μέρα αφιερώθηκε στην γαστρονομία σαν κυρίαρχο στοιχείο του τουριστικού προϊόντος του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής και έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Τοπικού Πρωινού Πόρου.
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ήταν οι ομιλίες της δεύτερης ημέρας. Η ποριώτισσα επιχειρηματίας Κατερίνα Σακελλίου, περιέγραψε τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να προβάλει το γαστρονομικό προϊόν στους επισκέπτες της επιχείρησης της.
Η επίσης ποριώτισσα, Σωτηρία Αρώνη, παρουσίασε τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας της Ευρώπης και τοποθετήθηκε θεωρητικά αλλά και πρακτικά παρουσιάζοντας τις εξαιρετικές της σοκολάτες. Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του γευσιγνώστη Γιάννη Καρβέλα, ο οποίος μίλησε για το ελαιόλαδο στην εστίαση. Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας έκλεισαν με μια ενδιαφέρουσα ομιλία από πέντε παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, οι οποίοι μίλησαν για την εξωστρέφεια του κλάδου τους, σε συνάρτηση με το τουριστικό προϊόν.
Συμπερασματικά το 1ο Σχολείο Τουρισμού Πόρου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε ότι αφορά την οργάνωση και την συμμετοχή, ενώ μέσα από τις εργασίες του, δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις σε θέματα τουριστικού management και marketing.
Επίσης, το Σχολείο, αποτέλεσε σημείο συνάντησης για τους θεσμικούς εκπροσώπους των επιχειρηματιών τουρισμού του Σαρωνικού, αλλά και τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.
Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ τέθηκε υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Saronic Magazine.
Το επόμενο εκπαιδευτικό ραντεβού κλείστηκε για τον προσεχή Νοέμβριο με τα εξειδικευμένα workshops του Σ.Τ.Π. του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου.

Διαβάστε επίσης

Το "Ευ Ζην" στον ΠόροΕλλάδα

Δύο γυναίκες από τον Πόρο, περιγράφουν στο SM  - η κάθε μια με τον δικό της τρόπο -  την ζωή τους στο νησί. Εξηγούν το γιατί ο Πόρος, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι καθόλου… ναυαγός.  ...

Μεγάλη Παρασκευή σε Πόρο και Ύδρα: Η θαλάσσια αύρα στην κορύφωση του θείου δράματοςΠΟΡΟΣ

Όσοι επιλέγουν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στα δύο από τα γραφικότερα νησιά του Σαρωνικού, τον Πόρο και την Ύδρα, έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μια εντυπωσιακή, συγκινητική κ...