ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το περιβάλλον φέρνει κοντά μαθητές από τον Πόρο και το Αιντχόφεν της Ολλανδίας

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν τον Πόρο 40 μαθητές και 4 καθηγητές από το Lorentz  Casimir  Lyceum του Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού ήταν η ανταλλαγή περιβαλλοντολογικής γνώσης ανάμεσα σε νέους από την Ολλανδία και την Ελλάδα καθώς και η γεφύρωση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας των πολιτών για την ανηφορική χρήση των πόρων και την διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πόρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα Η αντιμετώπιση του περιβαλλοντολογικού προβλήματος  στην Ολλανδία και ποιες δραστηριότητες και μέτρα έχει λάβει ο Δήμος Πόρου για τα τοπικά προβλήματα.

Παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό  υλικό και από τις δύο πλευρές.

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου το οι μαθητές του σχολείου από το Άιντχοβεν με την βοήθεια νέων του Πόρου καθάρισαν κάποιες παραλίες του Πόρου από σκουπίδια.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία χάρις στον ενθουσιασμό και την δουλειά των Δημοτικών συμβούλων Χρήστο Λίτσα, Τζέφ Στάικος , Εβελίνα Παπαδοπούλου  καθώς επίσης και την υποστήριξη της διευθύντριας του Λυκείου Πόρου Πανωραία Κολέντζου και της διευθύντριας του Γυμνασίου Πόρου Βασιλικής Κογιώνη.

Στην συνέχεια βρέθηκαν στην Αθήνα όπου επισκέπτονται μεταναστευτικά κέντρα  προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους της μετανάστευσης και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Καθαρό "όχι" από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην έκδοση νέας 10ετούς άδειας για ιχθυοτροφείο στον ΠόροΠΟΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε με σχετική ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, με την υπ’ αριθμ. 251/2019 Απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε αρνητικά επί ...

Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Πόρου, Γαλατά και Τροιζηνίας στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη τη Δευτέρα 14/10 ΠΟΡΟΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πόρου, Γαλατά και Τροιζηνίας προσκαλεί τους φίλους του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, σε ανοικτή συνέλευση την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στην Χατζοπο...

Οι Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου στις συνεδριάσεις της 1ης και της 7ης Οκτωβρίου 2019ΠΟΡΟΣ

Οι Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου στις συνεδριάσεις της 1ης και της 7ης Οκτωβρίου 2019 • Αποφάσεις 127 142/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός μελών του ΔΣ του ΔΛΤ ...

Εκλέχθηκαν τα μέλη των Επιτροπών και των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πόρου - Απούσα η μειοψηφία ΠΟΡΟΣ

Συνεδρίασε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, προκειμένου να εκλέξει τα μέλη στις Επιτροπές και στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Από την συ...