ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φορεσιές του 18ου αιώνα στην Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση στην Ύδρα με έργα εμπνευσμένα από την ενδυματολογική συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Αθήνα και της Ιστορικής Οικίας Λαζάρου Κουντουριώτη.
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη στην Ύδρα τα εγκαίνια της έκθεσης «ΞΟΜΠΛΙΑ» Πλουμίδια και στολίσματα.

Το πολυπληθές κοινό είχε τη χαρά και την ιδιαίτερη τύχη, να δει από κοντά έργα εμπνευσμένα από την ενδυματολογική συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Αθήνα και της Ιστορικής Οικίας Λαζάρου Κουντουριώτη.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Ίρις Κρητικού, η οποία μετά από σύντομη κατατοπιστική ομιλία, ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στον χώρο του μουσείου.

Ο Ζωγράφος Αλέξης Βερούκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη είναι πόλος έλξης μεγάλου ενδιαφέροντος και από Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα της παρούσας έκθεσης.

Ο Δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος θα πει στο περιθώριο της έκθεσης:"Εξαίρετη η συνομιλία 60 σύγχρονων καλλιτεχνών με τις συλλογές των παραδοσιακών φορεσιών, μια συνομιλία που γεννά νέα θέματα για τον διάλογο με το παρελθόν, τη λαϊκή τέχνη και τις σύγχρονες εφαρμογές."

Τα εγκαίνια πλαισίωσε πλήθος φιλότεχνων ενώ μεταξύ άλλων παρευρισκομένων ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Δήμαρχος Ύδρας  Γιώργος Κουκουδάκης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ Κατερίνα Μαραγκού, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, Αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ύδρας Δημήτρης Σαράντης και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

 

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Διαβάστε επίσης

Εθελοντές πυροσβέστες και λιμενοφύλακες έσωσαν θαλασσοπούλι στην ΎδραΎδρα

Με παρέμβαση του Λιμεναρχείου Ύδρας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας τραυματισμένο θαλασσοπούλι που βρέθηκε στο λιμάνι της Ύδρας μεταφέρθηκε στον Πειραιά και παρελ...

Επιστημονική ημερίδα στην Ύδρα με θέμα: "Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μέρα"Ύδρα

Tην  Κυριακή 14 Ιουλίου 2019  στις  20:30  στη  συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού  θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα:  "Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μ...

Το κέντημα στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα» - Διάλεξη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο ΎδραςΎδρα

To  Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας  και ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ύδρας  οργανώνουν διάλεξη της βυζαντινολόγου -ιστορικού τέχνης και διδάκτορος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης   Έλ...

Ο Bono των U2 κάνει διακοπές στην Υδρα - Η φωτογραφία έξω από το σπίτι του Λέοναρντ Κοέν [εικόνες]Ύδρα

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα, βρίσκεται ο τραγουδιστής του διάσημου παγκοσμίως συγκροτήματος U2, Μπόνο.   Ο frontman των U2 Μπόνο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ...