ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι έγινε στην Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως στην Ύδρα 

Η καθιερωμένη ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας.

Η Σύναξη μετά τη Θεία Λειτουργία  ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου και το  χαιρετισμό του Δημάρχου Ύδρας Γεωργίου Κουκουδάκη.

Κύριος ομιλητής ήταν ο  π. Θωμάς Συνοδινός Προϊστάμενος  του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών  με θέμα: "Συμβολή των κληρικών και των συνεργατών τους στην προστασία των Εκκλησιαστικών Μνημείων και κειμηλίων".

 

 

Ακολούθησε προβολή VIDEO με τα 2 Εκκλησιαστικά Μουσεία Ύδρας και Σπετσών.

Μετά το διάλειμμα ο Αρχιμ. π. Γρηγόριος  Νανακούδης, ανέπτυξε το θέμα: "Ενημέρωσις περί των επετειακών εορτασμών εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος και εις την Ι. Μητρόπολιν μας για τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία του 1821". Ήδη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αρχίσει η προεργασία για το μεγάλο αυτό εορτασμό και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε όλες  τις Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Οι ιερείς υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου συζήτησαν εκτενώς περί των ως άνω εισηγήσεων και κατέληξαν σε προτάσεις και πορίσματα.

Ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε παραινέσεις προς όλους τους κληρικούς κλείνοντας με τα συμπεράσματα και με τις πατρικές ευχές Του.

Διαβάστε επίσης

Εθελοντές πυροσβέστες και λιμενοφύλακες έσωσαν θαλασσοπούλι στην ΎδραΎδρα

Με παρέμβαση του Λιμεναρχείου Ύδρας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας τραυματισμένο θαλασσοπούλι που βρέθηκε στο λιμάνι της Ύδρας μεταφέρθηκε στον Πειραιά και παρελ...

Επιστημονική ημερίδα στην Ύδρα με θέμα: "Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μέρα"Ύδρα

Tην  Κυριακή 14 Ιουλίου 2019  στις  20:30  στη  συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού  θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα:  "Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μ...

Το κέντημα στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα» - Διάλεξη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο ΎδραςΎδρα

To  Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας  και ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ύδρας  οργανώνουν διάλεξη της βυζαντινολόγου -ιστορικού τέχνης και διδάκτορος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης   Έλ...

Ο Bono των U2 κάνει διακοπές στην Υδρα - Η φωτογραφία έξω από το σπίτι του Λέοναρντ Κοέν [εικόνες]Ύδρα

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα, βρίσκεται ο τραγουδιστής του διάσημου παγκοσμίως συγκροτήματος U2, Μπόνο.   Ο frontman των U2 Μπόνο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ...