ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι μύθοι του Αισώπου» μια άρτια παιδική παράσταση

Του Γ. Μπήτρου

 

Μια παιδική παράσταση εφάμιλλη  των επαγγελματικών κατόρθωσε να στήσει η Ομάδα «Παιδικά όνειρα». Μετά την περσινή  παρουσίαση των «Θεών του Ολύμπου» στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, η ομάδα τούτη τη φορά επέλεξε να παρουσιάσει τους 13 μύθους  του Αισώπου. Ένα θαυμάσιο κολάζ  με όλους τους γνωστούς ήρωες των μύθων – κυρίως ζώα – που απέδωσαν με συνέπεια, πειθαρχία και σκηνική  ωριμότητα  οι μικροί πρωταγωνιστές  της ομάδας.

Η παράσταση ανέβηκε  το Σάββατο 6 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας το οποίο γέμισε ασφυκτικά από φίλους, γονείς  και συμμαθητές  των μικρών πρωταγωνιστών.  Μια πλούσια παράσταση με χειροποίητα σκηνικά, τραγούδι, κίνηση, αυτοσχεδιασμούς,  κέφι και φυσικά ταλέντο που ξεχείλιζε από κάθε σκετς.
   Οι πέντε ηθοποιοί- μαθητές εναλλάσσονταν με θαυμαστή ταχύτητα στους πολλούς ρόλους τους, με ευρηματικά σκηνικά και αξεσουάρ για κάθε ρόλο και περίσταση. Παρήλασαν από τη σκηνή γνωστές φίρμες  των Αισώπειων μύθων όπως ο Τζίτζικας και ο μέρμηγκας, το περιστέρι και το μερμήγκι, ο λαγός και η χελώνα, η αλεπού και τα σταφύλια, ο κόρακας και το τυρί, η αλεπού και το λελέκι, το λιοντάρι και το κουνούπι, τα τρία βόδια και το λιοντάρι, το ποντίκι και το λιοντάρι, ο βάτραχος και το ποντίκι, ο ήλιος και ο βοριάς, η βλάχα και η στάμνα της, ο κάβουρας κι η μάνα του.
  Ανάμεσα στους μύθους πολλά τραγούδια με ευρηματικούς στίχους που "πάταγαν" σε γνωστά δημοτικά  τραγούδια, σαφή επίδραση των παιδιών από  τα χορευτικά συγκροτήματα στα οποία συμμετέχουν τα περισσότερα.
  Τους ρόλους ερμήνευσαν οι Όλγα Σταυροπούλου, ο Αντώνης Γκλαβάς, η Μαρία Μπήτρου, η Σταματίνα Ασημαντώνη και στο ρόλο της αφηγήτριας η Αλεξάνδρα Σφήκα.


Κείμενο - σκηνοθεσία: Αντώνης Γκλαβάς.
Κοστούμια: Ρένα Παπαδοπούλου.

 Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπεά.

Διαβάστε επίσης

Η υπηρεσία διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) ενημερώνει τους χρήστες μουσικών έργων στον ΑργοσαρωνικόΣΠΕΤΣΕΣ

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων – ΕΥΕΔ λάβαμε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους χρήστες μουσικών έργων στην περιοχή του Αργοσαρωνικού. Η επιστολή αφο...

Ο Παναγιώτης Κουκούλης στη ΣουβάλαΑίγινα

Συγκέντρωση και συζήτηση με τους κατοίκους στη Σουβάλα Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης και τα στελέχη του συνδυασμού «Αίγινα Μπορείς», σας προσκαλούμε σε δημόσια συγκέντρ...

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης στην Αγία ΜαρίναΑίγινα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συγκέντρωση και συζήτηση με τους κατοίκους στην Αγία Μαρίνα Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης και τα στελέχη του συνδυασμού «Αίγινα Μπορείς», σας προ...