ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή του Π. Πατσακιού από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Saronic Magazine

Ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας Παναγιώτης Πατσακιός έστειλε στο Saronic Magazine επιστολή με την οποία προβαίνει σε παρατηρήσεις και σχόλια με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη και το άρθρο του γνωστού Αιγινήτη δημοσιογράφου στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού μας, την οποία και δημοσιεύουμε.

Προς τη Διεύθυνση του SARONIC MAGASINE

Αγαπητοί φίλοι
Στο τελευταίο τεύχος (αρ. 81) του μηνός Μαρτίου 2019 του SM., φιλοξενείτε άρθρο του Μανώλη Κοττάκη καθώς και συνέντευξή του στη ΣίΛα Αλεξίου.
Ο Μανώλης Κοττάκης, παιδί της Αίγινας, είναι ένας επιτυχημένος και προβεβλημένος δημοσιογράφος, γνωστός σε όλη την Ελλάδα. Διακρίνεται για τον συνήθως ήρεμο και νηφάλιο τρόπο γραφής του και είναι ένας διακεκριμένος πολιτικός αναλυτής.
Εκτιμώντας λοιπόν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της επαγγελματικής του δραστηριότητας εξεπλάγην για κάποια από τα γραφόμενά του.
Κατανοώ βέβαια ότι η πολιτική τοποθέτησή του, την οποία άλλωστε και ο ίδιος προς τιμήν του ουδέποτε απέκρυψε, του επιβάλλει και μία ορισμένη στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που εφαρμόζει το Κόμμα μας.

Επειδή όμως αναφέρεται στην Αίγινα και στον αντίκτυπο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας και τους κατοίκους του, νομίζω ότι ένας αντίλογος εκ μέρους μου θα μπορούσε να βοηθήσει στο να γίνουν κάποιες πληρέστερες προσεγγίσεις αλλά και να ειπωθούν κάποια πράγματα, που στη πλειοψηφία των Αιγινητών και γνωστά είναι, αλλά και ευμενώς αποδεκτά έχουν γίνει. Ο αγαπητός Μανώλης Κοττάκης ίσως δεν είχε το χώρο, ίσως και να μην είχε πλήρη γνώση.
Καταρχήν το Μεταφορικό Ισοδύναμο που λανθασμένα το αναφέρει σαν επιδοματική πολιτική ήταν ένα αίτημα δεκαετιών για τους Αιγινήτες και όλους τους νησιώτες και αποκαθιστά μια αδικία και μια άνιση οικονομική μεταχείριση, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επιχειρηματίες του νησιού μας, άλλωστε η Αίγινα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην έκδοση ΜΑΝ (Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη )
Που απλά σημαίνει αποδοχή από πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Για πρώτη φορά οι χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομής και για άλλα έργα και δράσεις στο νησί μας, έχουν φθάσει σε ποσά, όσα ουδέποτε στο παρελθόν είδε η Αίγινα. Αυτά άλλωστε λέγονται και από όλους σχεδόν τους κατοίκους, όσο και από χείλη επωνύμων παραγόντων.
Να αναφέρουμε την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με νερό ΕΥΔΑΠ προϋπολογισμού 30.155.000€,
Την αποπεράτωση του έργου ανάπλασης του Κυβερνείου Καποδίστρια, και τη δημοπράτηση του Εϋνάρδειου,
Την πίστωση 3.047.000€,για την ανακαίνιση του Λεούσειου Ιδρύματος ,
Τις πιστώσεις για τα λιμάνια Αγίας Μαρίνας και Πέρδικας 7.060.000€,( ορίστηκε ανάδοχος των έργων)
Το Κτήριο Καποδιστριακού ορφανοτροφείου Αίγινας-φυλακές, για το οποίο ήδη ορίστηκε ανάδοχος, για την λειτουργία διαχρονικού μουσείου Ιστορικής μνήμης και αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Προϋπολογισμός 1.876.647.
Την αντικατάσταση χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό γήπεδο (1.000.000€) Το έργο ολοκληρώθηκε και πολλά άλλα έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, από την Περιφέρεια, το Υπουργείο Εσωτερικών( πρόγραμμα Φιλόδημος) καθώς και από την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την για πρώτη φορά χαρτογράφηση και οριοθέτηση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας για τον έλεγχο, την προστασία και την αύξηση των ιχθυοαποθεμάτων, που ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα των συλλόγων αλιέων της Αίγινας.

Όλα αυτά δεν είναι και λίγα. Και όλα είχαν βαλτώσει για 10ετίες.
Με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ, έγιναν ημερίδες με υπουργούς της Κυβέρνησης για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά, ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη με αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, στο Λεούσειο Ίδρυμα με πλήθος συμμετασχόντων από όλο το πολιτικό φάσμα. Και το σπουδαιότερο δόθηκαν λύσεις άμεσες, όπως και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι συμπατριώτες μας ομολογούν.

Εκδήλωση για το μεταφορικό ισοδύναμο, πάλι στο Λεούσειο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, με μεγάλη συμμετοχή, πολιτών ,του Δημάρχου και εκπροσώπων από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις

Δεν νομίζουμε ότι μετά από αυτά και άλλα πολλά, που για πρώτη φορά συμβαίνουν στο νησί μας, ότι ο κόσμος, ο απλός κόσμος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει ‘’ΦΥΓΕΤΕ’’ για τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απεναντίας αυτό που εισπράττουμε καθημερινά, τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσής μας από τους συμπολίτες μας είναι να “ΜΕΙΝΟΥΜΕ”

Αγαπητέ φίλε Μανώλη Κοττάκη, με πολύ μεγάλη χαρά θα ήθελα να συναντηθούμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς το νησί, να πιούμε καφέ και να συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας, που όλοι μας αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για το καλό του.

Με εκτίμηση Αίγινα ………..
Παναγιώτης Πατσακιός
Συντονιστής οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας

Διαβάστε επίσης

Η υπηρεσία διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) ενημερώνει τους χρήστες μουσικών έργων στον ΑργοσαρωνικόΣΠΕΤΣΕΣ

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων – ΕΥΕΔ λάβαμε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους χρήστες μουσικών έργων στην περιοχή του Αργοσαρωνικού. Η επιστολή αφο...

Ο Παναγιώτης Κουκούλης στη ΣουβάλαΑίγινα

Συγκέντρωση και συζήτηση με τους κατοίκους στη Σουβάλα Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης και τα στελέχη του συνδυασμού «Αίγινα Μπορείς», σας προσκαλούμε σε δημόσια συγκέντρ...

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης στην Αγία ΜαρίναΑίγινα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συγκέντρωση και συζήτηση με τους κατοίκους στην Αγία Μαρίνα Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης και τα στελέχη του συνδυασμού «Αίγινα Μπορείς», σας προ...