ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έκοψε τη βασιλόπιτα του

Του Γ.Μπήτρου
  Μια από τις κορυφαίες στιγμές λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας είναι η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, αμέσως μετά τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Αίγινας.
   Μέσα σε ένα γιορτινό περιβάλλον, κάτω από έναν λαμπερό ήλιο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην άκρη του λιμανιού, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. κ. Νίκος Πτερούδης, οι μικροί και μεγάλοι αθλητές υποδέχθηκαν τους πολυάριθμους καλεσμένους για την κοπή της βασιλόπιτας.
Ο κ. Ν. Πτερούδης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Ομίλου για  το 2019 και στις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του. Ιδιαίτερα του νεαρού κ. Δ. Μπήτρου που κατέκτησε την 7η θέση στον κόσμο. Ο κ. Πτερούδης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους πρώην προέδρους του Ν.Ο.Α. κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριο και κ. Σπύρο Σπυρομήλιο, στον πλοιοκτήτη του πλοίου «Φοίβος» για τις μετακινήσεις των αθλητών του, στον αθλητή Δημήτρη Μπήτρο και στον προπονητή κ. Γιάννη Ζαπονίδη. Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες απηύθυνε για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, στο Δήμαρχο Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη και στον Λιμενάρχη Αίγινας κ. Αντώνιο Θεοδώρου. Τέλος απένειμε τιμητική πλακέτα στο «Aeginaportal» για  την δημοσιογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων του Ομίλου.
Ο π. Νικόλαος Γαρυφάλλου ευλόγησε τη βασιλόπιτα και άγιασε  τους αθλητές του Ομίλου.
  Την κοπή της βασιλόπιτας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς και φίλοι των αθλητών, επώνυμοι και φίλοι του Ν.Ο.Α. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε. Δέδες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Θεριανός, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γ. Σκαλτσιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Δ. Καραγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ι. Ζορμπάς.

Διαβάστε επίσης

Τα Θεοφάνεια στην ΑίγιναΑΓΚΙΣΤΡΙ

Του Γ. Μπήτρου Η παράδοση της μεγάλης συμμετοχής των πιστών στα τελούμενα της εορτής των Θεοφανείων τηρήθηκε σε όλες τις ενορίες της Αίγινας και του Αγκιστρίου. Στην πόλη της Αίγιν...

Της «Αγιάσης» στην ΑίγιναΑίγινα

Μία από τις πιο λαμπρές ημέρες της Ορθοδοξίας αλλά και του Ελληνισμού είναι η ημέρα των Θεοφανείων. Η ημέρα αυτή είναι από τις πιο σημαντικές για τα νησιά και τις νησιώτικες πολιτε...