ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα εορτής Αγίου Νεκταρίου

Του Γ. Μπήτρου - 

Μήνας  του Αγίου Νεκταρίου ο Νοέμβριος  και η Αίγινα  ετοιμάζεται  να τιμήσει  τον μεγάλο ευεργέτη. Οι προετοιμασίες σημαιοστολισμού και ευπρεπισμού έχουν ξεκινήσει από μέρες, ώστε όλα να είναι έτοιμα να υποδεχτούν και  τις χιλιάδες  των προσκυνητών από όλα  τα μέρη της Ελλάδας και  του εξωτερικού.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου πανηγυρίζει η Αίγινα  τον προστάτη Άγιο της. Πολλοί προσκυνητές ήδη έχουν προγραμματίσει  τον ερχομό τους στην Αίγινα, ενώ τα  δρομολόγια  των πλοίων έχουν πυκνώσει για να καλύψουν τις ανάγκες  της  μεγάλης επιβατικής κίνησης.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου:

Το πρόγραμμα  του εορτασμού ξεκινά από  την Πέμπτη  το απόγευμα στις 18.00 μ.μ. με  το Μικρό Εσπερινό  στο Καθολικό της Ιεράς Μονής  Αγίας Τριάδος. Θα ακολουθήσει η λιτανευτική κάθοδος της Τιμίας Κάρας του Αγίου προς  το νέο Ναό και στη συνέχει θα τελεστεί ο  μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός στο νέο ναό.

Στις  22.00  το βράδυ  θα τελεστεί η ολονύκτιος Ιερά  Αγρυπνία.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου:

Ανήμερα  της εορτής οι λατρευτικές εκδηλώσεις έχουν ως κέντρο το νέο Ναό  του Αγίου.  Στις 6.30  θα ξεκινήσει ο Όρθρος και ακολούθως η Θεία Λειτουργία στο τέλος  της οποίας  θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία.

Η λιτανεία  των Τιμίων Λειψάνων  του Αγίου και  της εικόνας  του στην παραλία και στους δρόμους  της Αίγινας θα ξεκινήσει  στις  11.00 π. μ. από  το χώρο  του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. Ακολούθως η Τιμία Κάρα  θα παραμείνει  για προσκύνημα  όλο το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό  της πόλης, ενώ στις  16.30  θα μεταφερθεί στο Μοναστήρι  όπου θα τελεστεί μεγάλος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

 

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΝΕΝ για 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη 2018ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με πρότασή της που κατατέθηκε στην Β΄ Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου (31/10/2018) εισηγήθηκε την συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ωρη απεργία στις 14 Νοέ...

Ο Θεατρικός χειμώνας της ΑίγιναςΑίγινα

Του Γ. Μπήτρου -  Πρεμιέρες προ των πυλών και στην Αίγινα. Ο θεατρικός χειμώνας πλησιάζει με την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις δουλειές των...

Το δρομολόγιο Αίγινα –Πόρτες θα απασχολήσει στο Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑττικήςΑίγινα

Του Γιώργου Μπήτρου -    Η λεωφορειακή σύνδεση του οικισμού «Πόρτες» με την πόλη της Αίγινας έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής...