ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα

 
Στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας έγινε το Σάββατο 31 Μαρτίου η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Βασιλικής Χαμαλέλη - Μπούκλα με τίτλο "τα αξόδευτα".
 
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Φλώρα Αλυφαντή, καλωσόρισε το κοινό που γέμισε την αίθουσα, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, και έκανε μια εισαγωγή για την ποιήτρια και την πρώτη συλλογή της.
Η αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Μαίρη Κουκούλη παρουσίασε με τα βιογραφικά τους, τους ομιλητές και τους μουσικούς.
 
Ο φιλόλογος κ. Δημήτρης Νικολόπουλος έδωσε την προσωπική του κριτική αναλύοντας εις βάθος επιλεγμένους στίχους, τις σκέψεις και τα συναισθήματα της ποιήτριας.
 
Οι κυρίες  Αρχοντούλα Γεωργοπούλου  και Μαρία Καλούδη, εκπαιδευτικοί. ανέγνωσαν ποιήματα, με μουσική επένδυση μαντολίνου και κιθάρας από την κ  Αρετή Πηγιαδίτη και τον κ. Διονύση Μικέλη.
 
Η ποιήτρια ευχαρίστησε τους τρεις εκπαιδευτικούς, τον σύλλογο και όσους συνέβαλαν σε αυτή την έκδοση. Ευχαρίστησε επίσης την κ. Καίτη Τύμη-Εμμανουήλ, για την προτροπή της στην ποιητική γραφή, μέσα από τις Βραδιές Ποίησης που διοργανώνει επί σειρά ετών στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.
 
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου μέσα από απόψεις που κατατέθηκαν, ο κ. Νικολόπουλος έθεσε το ερώτημα προς συζήτηση, εάν υπάρχει ένα ιδιαίτερο στίγμα στην γυναικεία λογοτεχνία και ποίηση. Ο ίδιος απάντησε ότι, χωρίς να συμβαίνει πάντα, υπάρχει η γυναικεία ματιά, χωρίς να τίθεται ζήτημα ανωτερότητας ή κατωτερότητας, αλλά αποχρώσεων ευαισθησίας. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι όχι.

Διαβάστε επίσης

Ιατρικό σεμινάριο στην ΑίγιναΑίγινα

150 γιατροί, κυρίως νευρολόγοι, ψυχίατροι και παθολόγοι, βρέθηκαν στην Αίγινα και πήραν μέρος στο 3 ο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο , το οποίο ασχολήθηκε με την εφαρμογή της ορθής ...

Αναδιαρρύθμιση του Λεουσείου Ιδρύματος για λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένωνΑίγινα

Με το παρακάτω δελτίο τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ενημερώνει  για την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττική...

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιάΑΓΚΙΣΤΡΙ

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την, εκ νέου παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια αναπληρωτώ...