ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια παράκαμψη στη γέφυρα της Σκοτεινής

Παράκαμψη των εργασιών στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής, ένας χωματόδρομος προς την πλευρά της θάλασσας, κατασκευάσθηκε πριν λίγες μέρες.
Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, το 2017 για παράκαμψη στο σημείο, δεν την ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έτσι ο Δήμος Αίγινας δεν προχώρησε στην κατασκευή της παράκαμψης.
?
Από ότι δήλωσαν στο Saronic Magazine  ο Αντιδήμαρχος κ. Αγής Μαρμαρινός και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Γενίτσαρης, δεν γνωρίζουν από ποιον κατασκευάστηκε αυτή η παράκαμψη. Δεν κατασκευάστηκε ούτε από τον εργολάβο του έργου, ένα πρωί την βρήκαν έτοιμη, όπως μας είπαν.
Αφού λοιπόν δεν προέρχεται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ούτε από την κατασκευαστική εταιρία, δεν θα υπάρξει και η ανάλογη σήμανση για την ύπαρξή της, ούτε φωτισμός και όποιος τη χρησιμοποιεί θα γίνεται ιδίου ευθύνη.

Όπως είπε ο κ. Α. Μαρμαρινός δεν έχει γίνει σωστά, είναι επικίνδυνη αλλά ο Δήμος Αίγινας δεν φέρει καμία ευθύνη αφού το έργο της Σκοτεινής είναι έργο της Περιφέρειας. Ο ίδιος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλή κυκλοφορία στην επίσημη παράκαμψη στην οδό Καποδιστρίου, όπως απομάκρυνση κάδων, τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάνσεων και συνεργασία με την αστυνομία για το παρκάρισμα. Επίσης δήλωσε την δυσαρέσκεια του για την παράταση που πήρε το έργο από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, έως 8/8/'18 και κατά δική του εκτίμηση, πιστεύει ότι είναι ένα έργο που μπορεί να τελειώσει έως 10 Μαΐου.

Οι εργασίες στο σημείο συνεχίζονται έως και σήμερα Μεγάλη Τρίτη και ο χωματόδρομος χρησιμοποιείται από περαστικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης

«Τα αξόδευτα»Αίγινα

Στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Βασιλικής Χαμαλέλη-Μπο...