ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Θωρώ" της Β. Αδαμοπούλου

Στο μπαρ "Πρόκα" στο κέντρο της πόλης της Αίγινας, έγινε η παρουσίαση την νέας ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Βασιλικής Αδαμοπούλου, με τίτλο "Θωρώ"την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018.

Ο φιλόλογος κ. Δημήτρης Νικολόπουλος, φίλος της ποιήτριας αλλά και της ποίησης, με την ιδιαίτερη γλωσσική του χάρη, παρουσίασε τη συλλογή διαβάζοντας και αναλύοντας επιλεγμένους στίχους από τα 34 ποιήματα της.

Δίνοντας την δική του ερμηνεία στον τίτλο "Θωρώ", εξήγησε πως η ματιά της ποιήτριας λειτουργεί διεισδυτικά, δεν αρκείται στην πρώτη επαφή, στα αμέσως ορατά, η ματιά της εισβάλει πίσω από τις όψεις.

Και έκλεισε με το συμπέρασμα πως το κεντρικό μήνυμα της ποιήτριας είναι: "οι περιθωριοποιημένοι, οι κοινωνικά αποσυνάγωγοι, οι απόκληροι, είναι οι αχθοφόροι μια άλλης αλήθειας. Αυτή η άλλη αλήθεια μας αφορά όλους".

Στην συνέχεια η Βασιλική Αδαμοπούλου διάβασε ποιήματα που συνοδεύτηκαν με τραγούδι και λαούτο από τη Μαρία Κοτσίρη.

Με τους ήχους του πολίτικου λαούτου η βραδιά κράτησε έως αργά, στην γεμάτη Πρόκα με φίλους της ποιήτριας και της ποίησης και καλλιτέχνες που ζουν στην Αίγινα.

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την Ευαγγελία ΓελαδάκηΑίγινα

  Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού για το θάνατο της  παιδιάτρου και  Διευθύντριας του  Κέντρου Υγείας Αίγινας  Ευαγγελίας  Γελαδάκη, εκφράζει στους οικείους...

24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 12 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η ΠΝΟΑΓΚΙΣΤΡΙ

Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 12 Ιανουαρίου - με προοπτική κλιμάκωσης- ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Η ΠΝ...

"Ενθυμήματα, Αντικείμενα και Ιστορίες" από τις Φυλακές στο Λαογραφικό Μουσείο ΑίγιναςΑίγινα

Από τις 13 ως τις 21 Ιανουαρίου 2018 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας θα φιλοξενηθεί η έκθεση* ‘Ενθυμήματα, Αντικείμενα και Ιστορίες’, με αντικείμενα που έχουν φτιάξ...