ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

?Φωταγωγήθηκαν το καραβάκι και το δέντρο της Αίγινας?

Ένα καραβάκι, με το όνομα "Ταξιάρχης" και ένα δέντρο σχηματισμένο από λαμπάκια αποτελούν τον Χριστουγενιάτικο διάκοσμο της παραλίας της Αίγινας. Το καράβι, ένα έθιμο ελληνικό συνήθως των νησιών ως τάμα στον Άη Νικόλα κι ευχή για μπουνάτσες το νέο έτος και το ξενόφερτο δέντρο που κυριάρχησε στην Ελλάδα από την δεκαετία του '50, με πρώτη εμφάνισή του το 1833, στα ανάκτορα του βασιλιά Όθωνα στο Ναύπλιο.

Η επίσημη φωταγώγηση του καραβιού και του δεντρου στην παλιά προβλήτα, έγινε το απόγευμα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, από τον Δήμο Αίγινας.

Η φωταγώγηση πλαισιώθηκε από παραδοσιακά κάλαντα που έψαλλαν οι χορωδίες Βαθέως και Κυψέλης με μαέστρο την Εριφύλλη Γρυπαίου και συνοδεύτηκαν από τρία παραδοσιακά όργανα της ορχήστρας "Εστουδιαντίνα" του Αλέξανδρου Σπίτζινγκ. Νωρίτερα ο Άη Βασίλης μοίρασε καραμέλες στα παιδιά.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα, όπου μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Δ. Μούρτζη λόγω δικαιολογημένης απουσίας του.

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του δήμου μας, σε εορταστικό πνεύμα όπου τηρήθηκαν τρία έθιμα, καραβάκι- δέντρο-κάλαντα, αλλά δεν έτυχε ανταπόκρισης. Η προσέλευση των πολιτών ήταν μικρή και η απουσία της δημοτικής αρχής μεγάλη.

Διαβάστε επίσης