ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν γοήτευσε τους πολίτες το νέο σκάφος του Λιμεναρχείου Αίγινας

Στις 11.00 ακριβώς, το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου, έδεσε στο λιμάνι της Αίγινας το νέο απόκτημα του Λιμεναρχείου μας. Ένα σκάφος κλειστού τύπου 12 περίπου μέτρων, που αποκτήσαμε μετά από αιτήματα και προσωπικές επαφές του Δημάρχου κ. Δ. Μούρτζη με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή.

Στην ανακοίνωση για την παραλαβή του σκάφους, αλλά και στην σύσκεψη για θέματα υγείας που είχε γίνει πριν μερικές μέρες, ο δήμαρχος ανέφερε ότι: εκτός των κυρίων καθηκόντων του ως περιπολικό και παράκτιο σκάφος του Λιμεναρχείου Αίγινας, θα χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης για την διακομιδή σοβαρών περιστατικών με ασφάλεια και ταχύτητα στον Πειραιά .

Όμως η πραγματικότητα έδειξε ότι το σκάφος είναι πολύ καλό για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου, αλλά για διακομιδή ασθενούς ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε ...όρθια θέση. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο διαπίστωσαν με την πρώτη ματιά ότι ο κλειστός χώρος είναι μικρός και δεν χωράει φορείο. Το νέο σκάφος έφερε μια απογοήτευση στους πολίτες της Αίγινας, για το θέμα της διακομιδής που είναι σοβαρό για κάθε νησιώτη, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το Λιμεναρχείο μας.
Στην επίσημη παραλαβή του σκάφους που έγινε από την Λιμενική Αρχή, παρευρέθηκε και ο δήμαρχος που παρά την απογοήτευσή του δεν το ανέφερε στις δηλώσεις του. Ευχαρίστησε τον υπουργό, διαβεβαίωσε ότι από το νέο έτος θα έχουμε ακόμη ένα σκάφος μεγαλύτερο και ότι οι ενέργειές του αυτές δεν αναιρούν τις προσπάθειες που γίνονται από σύλλογο για ένα  σύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο.

Ο Λιμενάρχης κ. Κ. Χρήστου, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τις ενέργειές του, επισήμανε ότι τα σκάφη του Λιμενικού πραγματοποιούν διακομιδές ασθενών όταν δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέσο και εξέφρασε την ανάγκη στελέχωσης του Λιμεναρχείου Αίγινας.

Λίγα μέτρα παρά πέρα, την ίδια ώρα, το ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο "Ευαγγελίστρια" εκτελούσε την τρίτη του διακομιδή
 

Διαβάστε επίσης