ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Φυσικών

Γράφει η Τόνια Ζαραβέλα 

Αντάξιο της πνευματικότητας της Αίγινας,  το τετραήμερο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Φυσικών,  κατέδειξε τις μεγάλες ικανότητες,  αλλά και τα μειονεκτήματα φιλοξενίας κορυφαίων διοργανώσεων,  που θα μπορούσαν εύκολα και οικονομικά να αναγάγουν το νησί σε Συνεδριακό Κέντρο ολόκληρης της χώρας.

Δέκα εννέα συνεδρίες,  μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση με τον Γιώργο Κοττανίδη και ένα μουσικό διάλειμμα μοιράστηκαν από τις 16 Μαρτίου έως και την περασμένη Κυριακή στο κινηματοθέατρο "ΤΙΤΙΝΑ", στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας,  στην αίθουσα "Σοφία Μηλίωτη", στα εργαστήρια και τους διαδρόμους του ΓΕΛ Αίγινας,  αλλά και στο ξενοδοχείο "Δανάη". Εκατοντάδες σύνεδροι,  καθηγητές, μαθητές και φοιτητές από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Αίγινα για να παρακολουθήσουν δεκάδες επιστημονικές ομιλίες από φημισμένους και αξιόλογους Έλληνες διδάκτορες και διδάσκοντες.

Με γλώσσα κατανοητή, συνδυασμένη αναπόφευκτα με όρους φυσικής,  οι επιστήμονες κατέθεσαν τις γνώσεις τους για μία σειρά θεμάτων που ανατρέχουν τη φυσική στη διαχρονία της. Από τον "Μηχανισμό των Αντικυθήρων" έως τους εξωηλιακούς πλανήτες,  το ρόλο των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο σύστημα παιδείας, αλλά και τους δυνατούς τρόπους διδασκαλίας της φυσικής στις μέρες μας.

Η Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αίγινας,  μέλη της διοίκησης και μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κατόρθωσαν να παρουσιάσουν ένα καλά οργανωμένο συνέδριο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου και των λιγοστών Αιγινητών που παρευρέθηκαν στις ομιλίες των τεσσάρων ημερών, αφιερωμένων στη Σύγχρονη Φυσική και τα μεγάλα επιτεύγματα.

Η τελευταία, μάλιστα,  ημέρα, έδωσε την ευκαιρία σε σχολεία ανά την Ελλάδα να βρεθούν στο Γενικό Λύκειο της Αίγινας και να παρουσιάσουν τα δικά τους πειράματα για τους σεισμούς, τα σπάνια πετρώματα,  τα μείγματα χημικών ουσιών και τις αντιδράσεις τους. Ανάμεσα στα άλλα σχολεία,  και παιδιά από το ΓΕΛ της Αίγινας παρουσίασαν τα πειράματά τους.

Η παρουσία των περίπου πεντακοσίων συνέδρων δεν ήταν απλώς μια επιτυχία για τις εργασίες του 16ου Συνεδρίου,  μα αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ανοιξιάτικη ανάσα για τα ξενοδοχεία,  τις καφετέριες,  τις ταβέρνες και τα μπαρ του νησιού!

Διαβάστε επίσης

Αναταραχή στους δήμους για την παραχώρηση αιγιαλού – Τι σχεδιάζει το υπουργείο ΟικονομικώνΑΓΚΙΣΤΡΙ

Φωτιά στους δήμους, ειδικά τους νησιωτικούς και όσους διαθέτουν εκτεταμένες παραλίες προς αξιοποίηση, βάζει η πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς μέσω του οποίου παραχωρε...

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο ΑίγιναςΑίγινα

Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την τμηματική αποκατάσταση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 4 Μαρτίου στ...

Η Γεωργία Γεννιά στην ΑίγιναΑίγινα

Την Παρασκευή 4.3.2016 η βουλευτής  A’ Πειραιά και Νήσων, κ. Γεωργία Γεννιά, μετέβη στο νησί της Αίγινας σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Μούρτζη.  Αντικ...