ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στα νησιά και την Τροιζηνία

  Οι Δήμοι της Αίγινας, του Πόρου, της Τροιζηνίας - Μεθάνων και της Ύδρας, εξέδωσαν το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της 25ης Μαρτίου και της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Διαβάστε αναλυτικά τις εκδηλώσεις των νησιώτικών δήμων για το τριήμερο: ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ  Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, σας καλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής.

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Ημέρα Τετάρτη

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 - Ημέρα Παρασκευή ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 05:30 : Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.00 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 09:45: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στοπαλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Μπήτρο με θέμα : Η Εθνική Επέτειος και εμείς “

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας.

ΩΡΑ 11.30 Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια ,θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων , Οργανώσεων και από τα Σχολεία.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλεί ο Εθνικός μας ΄Ύμνος.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.

Ωρα 12:00 Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.

Επίσης στις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Συλλόγου ΄΄ΜΟΥ.Σ.Α΄΄ του νησιού μας. και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας

Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Γυναικών Αίγινας , Κυψέλης, και Αγ. Ασωμάτων - Κοντού θα παρουσιάσουν σύντομο πρόγραμμα με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ώρα 20:00 :Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας , Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου . Τα Σχολεία της περιοχής μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών μπορούν να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παράλληλες εκδηλώσεις : Το απόγευμα της 25ης και ώρα 4.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης , στις 6.00 μ.μ. περιφορά της Ι. Εκόναςστον εορτάζοντα Ναό Ευαγγελιστρίας Κυψέλης και θα ακολουθήσει ο Εσπερινός και η Δεύτερη Στάση Χαιρετισμών της Παναγίας .

Επίσης στις 24 /3/2016 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού σε όλα τα Σχολεία της Αίγινας

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 2297320045 , ή με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 23-3 -2016, στα τηλέφωνα 2297022252 (πρωί) και 2297026269(απόγευμα).

ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου σας προσκαλούν να παραστείτε στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της «25ης Μαρτίου 1821». Κατά τις εκδηλώσεις θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Δημοτικών Καταστημάτων, Διδακτηρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταστημάτων και οικιών της πόλης του Πόρου και όλων των πλοίων και βενζινοπλοίων, από το πρωί της 23ης έως το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 Ώρα 18:00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ώρα 19:15 Περιφορά της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον ομώνυμο Ναό στην παραλιακή ζώνη του Πόρου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Παρασκευή 25η Μαρτίου 2016 Ώρα 07:00 Χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της Πόλης, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ώρα 08:00 Έπαρση της Σημαίας στο μνημείο των Ηρώων από άγημα του Κ.Ε. Πόρος. Ώρα 11:00 Τελετή επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα 11:30 Δέηση υπέρ των πεσόντων, κατάθεση Στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος στην πλατεία Ηρώων. Παρέλαση από τους μαθητές των Σχολείων του Πόρου και τη Δημοτική Φιλαρμονική. Ώρα 12:00 Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από μαθητές του χοροδιδασκαλείου του ΝΟΠΤ στην πλατεία Ηρώων. Ώρα 18:42 Υποστολή Σημαίας στο μνημείο Ηρώων. Τελετάρχης ο κ. Γκιών Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνοι Παρελάσεως Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ο κ. Γεώργιος Κούνιος Κ.Φ.Α. Λυκείου Πόρου Η κα Ζωή Μηλιδώνη Κ.Φ.Α. Γυμνασίου Πόρου Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Η κα Αναστασία Γελαλή Κ.Φ.Α. Α’ Δημοτικού Σχολείου Πόρου Κ κα Βασιλική Τρασάνη Κ.Φ.Α. Β’ Δημοτικού Σχολείου Πόρου Υπεύθυνος Παραδοσιακών Χορών ο κ. Χρήστος Λίτσας Κ.Φ.Α. Εκφωνήτρια η κα Ζωή Μαυροφυδά ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ 

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού καταγγέλλει την αποφυλάκιση του Γ.ΡουπακιάΑΓΚΙΣΤΡΙ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά. Η αποφυλάκιση του έστω και μ...

Αναταραχή στους δήμους για την παραχώρηση αιγιαλού – Τι σχεδιάζει το υπουργείο ΟικονομικώνΑΓΚΙΣΤΡΙ

Φωτιά στους δήμους, ειδικά τους νησιωτικούς και όσους διαθέτουν εκτεταμένες παραλίες προς αξιοποίηση, βάζει η πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς μέσω του οποίου παραχωρε...