ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Τον ορισμό του Κέντρου Υγείας Αίγινας ως εμβολιαστικού κέντρου επισημαίνει η Τ.Ο ΚΚΕ Αίγινας

 Τον ορισμό  του Κέντρου Υγείας Αίγινας ως  εμβολιαστικού κέντρου για τις ηλικίες  60 -64 τονίζει  με ανακοίνωσή της  η Τ.Ο του Κ.Κ.Ε. Αίγινας υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες αλλά και το κόστος μετακίνησης  των κατοίκων του νησιού στον Πειραιά  για  να εμβολιαστούν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της ΚΟ Αίγινας ΚΚΕ για τους εμβολιασμούς 60-64

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα να καλούνται οι κάτοικοι να εμβολιαστούν εκτός Αίγινας καθώς το Κέντρο Υγείας Αίγινας δεν έχει οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο για το εμβόλιο των ηλικιών 60-64.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τη στιγμή που βρισκόμαστε στο νέο (και ίσως σφοδρότερο) κύμα της πανδημίας, επιμένει να μην παίρνει μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, παίζοντας με τις ζωές όλων μας. Αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει την άμεση εμβολιαστική κάλυψη όλων τον Αιγινητών  οι κάτοικοι του νησιού ηλικιακής ομάδας 60-64, θα πρέπει να μετακινηθούν εκτός νησιού (στον Πειραιά) για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυταπασχολούμενοι, αγρότες κλπ που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία να αναγκάζονται να ταξιδεύουν ως τον Πειραιά προκειμένου να εμβολιαστούν, αντιμετωπίζοντας από την μια αυξημένο κίνδυνο λόγω της μετακίνησης τους αλλά από την άλλη και οικονομική επιβάρυνση ,μια δύσκολη εποχή για όλους, καθώς θα πρέπει να μετακινηθούν πολλοί από αυτούς μαζί με τα αυτοκίνητά τους. Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα ελάχιστα δρομολόγια των καραβιών αυτή την περίοδο, αλλά και τα περιορισμένα εισιτήρια (ειδικά για οχήματα) κάτι που είναι ούτως η άλλως πρόβλημα για όλη την περίοδο που υπάρχει η απαγόρευση μετακίνησης. Όλα τα παραπάνω καθιστούν, όπως είναι φυσικό,  ανασταλτικούς παράγοντες για τους πολίτες του νησιού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 να επιδιώξουν τον εμβολιασμό τους.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία ούτε κάποια αστοχία της Κυβέρνησης, δεν είμαστε άλλωστε η μόνη περιοχή που συμβαίνει αυτό. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που ασκείται τόσα χρόνια στην Υγεία. Της ίδιας πολιτικής που αφήνουν το Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και χωρίς υλικοτεχνική υποδομή. Ακόμα και αυτή την δύσκολη περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει προσλήψεις και δεν έχει αυξήσει την χρηματοδότηση στην Υγεία.

Ευθύνες όμως φέρει και  η Δημοτική Αρχή Αίγινας καθώς αρκείται σε επικοινωνιακά τερτίπια ,στέλνοντας γράμματα από δω και από κει αντί να πιέσει πραγματικά,  να διεκδικήσει μαζί με το λαό της Αίγινας πλήρη ενίσχυση του Κ.Υ εδώ και τώρα ώστε κανένας κάτοικος να μην μετακινείται για να εμβολιαστεί.

Ζητάμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε

  • Να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός όλων στο Κ.Υ. Αίγινας τους ώστε να μην χρειάζονται να μετακινούνται στον Πειραιά.
  • Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Αίγινας αλλά και όλα τα αγροτικά ιατρεία του νησιού με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε στους κατάλληλους χώρους να προχωρήσει ο εμβολιαστικός σχεδιασμός χωρίς να χρειάζονται να μετακινούνται οι κάτοικοι.
  • Να δημιουργηθούν και στελεχωθούν κινητές μονάδες εμβολιασμού δίπλα για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά ασθενών με προβλήματα υγείας, κινητικά προβλήματα κ.α.
  • Ειδικά τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και η συρροή κρουσμάτων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους όπως supermarkets αλλά και σχολεία είναι έντονοι κρίνεται αναγκαίο να ενταχθούν δίπλα στις ηλικιακές ομάδες που εμβολιάζονται και εργαζόμενοι σε τέτοιους χώρους όπως οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Αίτημα για ορισμό του ΚΥ Αίγινας ως εμβολιαστικό Κέντρο για την ηλικιακή ομάδα  60-64»Αίγινα

Α πό  την αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων κ. Θεωδοροπούλου Μπόγρη Βασιλική κατατέθηκε αίτημα  στο Υπουργείο Υγείας  για τον ορισμό  του Κέντρου Υγείας Αίγινας ως εμβολιαστικού...

Αίγινα: Έκκληση  του Δήμου για  τα σκουπίδια λόγω της απεργίας στα πλοία.Αίγινα

Έκκληση απευθύνει ο Δήμος Αίγινας προς  τους κατοίκους  του νησιού για την προσεκτική απόθεση των σκουπιδιών, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη  δημόσια υγεία των κατοίκων, λόγ...

Αίγινα:  Τρία  ενεργά κρούσματα covid19  στην Αίγινα - Δελτίο τύπου από το ΔήμοΑίγινα

Με Δελτίο τύπου ο Δήμος Αίγινας ενημερώνει για την ύπαρξη  τριών κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύν...