ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας - Ένα Φεστιβάλ πρωταγωνιστών! - Αυλαία 18 Ιουλίου

 

Το  Φεστιβάλ  Θεάτρου Αίγινας συμπληρώνει φέτος  10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας  και  πολιτιστικής προσφοράς  στο  νησί. Η ιδέα  της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος  κ. Άννας Γεραλή έλαβε σάρκα και οστά  το καλοκαίρι του 2011  στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και συγκεκριμένα μπροστά στο ιστορικό Κυβερνείο.

 

Από εκείνο το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα από τη σκηνή του Φεστιβάλ έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Θεάτρου και έχει ακουστεί ο λόγος και τα κείμενα μεγάλων κλασσικών  και σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

 

Το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου  σηκώνει αυλαία στις  18 Ιουλίου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας με πιστή τήρηση  των οδηγιών που έχουν  καθορίσει τα Υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας.

 

Το επετειακό Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μεγάλες Θεατρικές δυνάμεις που το φετινό καλοκαίρι περιοδεύουν στα Θέατρα και τα Φεστιβάλ  της χώρας.

 

Αναλυτικά και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το Πρόγραμμα  διαμορφώνεται ως εξής:

 

 

 

Σάββατο 18 Ιουλίου Τιμητική βραδιά για την κ. Άννα Γεραλή, ιδρύτρια  του Φεστιβάλ Θεάτρου. Η ηθοποιός θα ερμηνεύσει ένα μονόλογο  του Α. Τσέχωφ.

 

 

 

Κυριακή 19 Ιουλίου  ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη θα παρουσιάσουν το έργο: «Το παγκάκι»

 

Παρασκευή 24 Ιουλίου η κ. Κατερίνα Γκατζόγια  θα παρουσιάσει το έργο «Η γυναίκα της Ζάκυθος»

 

Σάββατο 25 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το έργο «Lemon» από τον κ. Μελαχρινό Βελέντζα. Ένα έργο βασισμένο στην ταινία «Ο θρύλος  του 1900»

 

Κυριακή 26 Ιουλίου  η Θεατρική Σκηνή του Φώτη Σπύρου θα παρουσιάσει για τους μικρούς μας φίλους το έργο: «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος»

 

 

 

Τετάρτη  29 Ιουλίου ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης θα παρουσιάσουν το θρυλικό νεοελληνικό έργο   του Δ. Κεχαϊδη «Το τάβλι».

 

 

 

Παρασκευή 31  Ιουλίου ο Αντώνης Λουδάρος και η Παυλίνα Χαρέλα  θα ερμηνεύσουν τις «Σκηνές από έναν γάμο» του Ι. Μπέργκμαν.

 

 

 

Σάββατο 1 Αυγούστου η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου θα ερμηνεύσει  το μονόλογο  της Τζεραλντίν Άρον « Υπέροχο μου διαζύγιο»

 

Κυριακή  2 Αυγούστου το έργο  «Μικροί κύριοι, μικρές κυρίες» για τους μικρούς φίλους του Φετσιβάλ.

 

Τετάρτη 5 Αυγούστου ο Βαγγέλης Πιτσιλός θα παρουσιάσει τη μουσικοθεατρικοχορευτική παράσταση «Seven»

 

 

 

Σάββατο  8 Αυγούστου η Χριστίνα Αλεξανιάν θα ερμηνεύσει το έργο «Τα τετράδια  της Ανζέλ Κουρτιάν», ένα έργο που ερμήνευσε στο περσινό Φεστιβάλ και αποθεώθηκε από το κοινό.

 

 

 

Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη θα παρουσιάσουν το έργο «Ο κήπος» του Bruce Gooch.

 

 

 

Τετάρτη 12 Αυγούστου το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την παράσταση του έργου «Το Δάνειο» του Τζορντ Γκαλθεράν με τους Σωτήρη Χατζάκη και Δημήτρη Μυλωνά.

Διαβάστε επίσης

Το πρωινό δρομολόγιο από ΑίγιναΑίγινα

Επιστροφή στην κανονικότητα;  Γιατί όχι; Από αυτή τη  εβδομάδα το πρώτο δρομολόγιο με συμβατικό πλοίο από Αίγινα προς Πειραιά αναχωρεί  στις 07.30 π.μ.  Κάθε βράδυ το πλοίο  διανυκ...

Παρέμβαση Δ. Κατσικάρη στο Π.Σ. Αττικής : «Η Αίγινα είναι η Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεοελληνικού κράτους»!Αίγινα

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, παρενέβη θέτο...

Το φιλοζωικό success story της ΑίγιναςΑίγινα

 Η Αίγινα φιλοδοξεί να γίνει το 2021 η πρώτη κοινότητα στην Ελλάδα με μηδέν αδέσποτους σκύλους και ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να κατακτήσει τον στόχο της. Πριν λίγες ημέρ...