ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τη σύνδεση Πειραιά - Σουβάλας - Άγιας Μαρίνας

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - Σουβάλα - Άγια Μαρίνα: 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΟΥΒΑΛΑ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Αγαπητοί συμπολίτες
Είμαστε στο τέλος του Ιουνίου και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά-Σουβάλας –Αγίας Μαρίνας, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης για επανεκκίνηση του τουρισμού σε όλη τη χώρα, στην βορειοανατολική πλευρά της Αίγινας δεν κινείται τίποτε. Η περιοχή αυτή έχει πληγεί περισσότερο οικονομικά και οι επιχειρηματίες αγωνιούν αν θα καταφέρουν να δουλέψουν δυο μήνες για να μπορέσουν, όχι να καταγράψουν κέρδη, αλλά για να μειώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους «ζωντανές» για την επόμενη τουριστική περίοδο. Η ανάκαμψη αυτή όμως, περνάει μέσα από την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της θαλάσσιας και χερσαίας συγκοινωνίας.

 

Δυστυχώς όμως ακόμη το ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) δεν έχει συνεδριάσει για να εγκρίνει τα τυχόν αιτήματα δρομολόγησης πλοίων στις παραπάνω περιοχές. Θυμίζουμε ότι την περσινή χρονιά- που δεν υπήρχαν τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοιός- σε συνεδρίαση στις 13 Μαΐου 2019 εγκρίθηκε η δρομολόγηση των πλοίων «Μενεκράτη» προς Σουβάλα και «Αγία Μαρίνα» προς Σουβάλα, Αγία Μαρίνα, με την παρουσία και υποστήριξη του αιτήματος από τον αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, το βουλευτή της περιοχής Θοδωρή Δρίτσα και το Δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Ντελή.
Αγαπητοί συμπολίτες
Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα ευθύνης τοποθετήθηκε και πρότεινε ένα σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων. Η πρόταση «Μένουμε όρθιοι» περιείχε συγκεκριμένα μέτρα για τον εργαζόμενο, για την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία.
Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας συμπαρίσταται στον αγώνα που κάνουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα οι κλάδοι των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού, που πολλοί από αυτούς βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Την ώρα όμως που οι επαγγελματίες του τουρισμού αγωνιούν για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι, βλέποντας την κυβέρνηση να τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος της πανδημίας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σκορπάει πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες για καμπάνιες, παρακάμπτοντας τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή τον ΕΟΤ.
Ζητάμε να ληφθούν μέτρα στήριξης τώρα, πριν να είναι αργά και πριν καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Για την περιοχή μας εκτός των άλλων μέτρων- που είχαμε καταθέσει με ανακοίνωσή μας στις 13 Μαΐου 2020-ζητάμε την άμεση δρομολόγηση πλοίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Σουβάλα –Αγία Μαρίνα.

Αίγινα 27 Ιουνίου 2020
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ

Διαβάστε επίσης

Το πρωινό δρομολόγιο από ΑίγιναΑίγινα

Επιστροφή στην κανονικότητα;  Γιατί όχι; Από αυτή τη  εβδομάδα το πρώτο δρομολόγιο με συμβατικό πλοίο από Αίγινα προς Πειραιά αναχωρεί  στις 07.30 π.μ.  Κάθε βράδυ το πλοίο  διανυκ...

Παρέμβαση Δ. Κατσικάρη στο Π.Σ. Αττικής : «Η Αίγινα είναι η Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεοελληνικού κράτους»!Αίγινα

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, παρενέβη θέτο...

10ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας - Ένα Φεστιβάλ πρωταγωνιστών! - Αυλαία 18 ΙουλίουΑίγινα

  Το  Φεστιβάλ  Θεάτρου Αίγινας συμπληρώνει φέτος  10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας  και  πολιτιστικής προσφοράς  στο  νησί. Η ιδέα  της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος  κ. Άννας Γεραλή έλ...

Το φιλοζωικό success story της ΑίγιναςΑίγινα

 Η Αίγινα φιλοδοξεί να γίνει το 2021 η πρώτη κοινότητα στην Ελλάδα με μηδέν αδέσποτους σκύλους και ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να κατακτήσει τον στόχο της. Πριν λίγες ημέρ...