ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου στην συνοικία της «Ξερής Ελιάς» πανηγυρίζει την μνήμη του Αγίου Δημητρίου

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου στην συνοικία της «Ξερής Ελιάς» πανηγυρίζει την μνήμη του Αγίου Δημητρίου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις "Δημήτρια Ύδρας" αρχίζουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

 

ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΔΡΑΣ\ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΥΔΡΑΣ"

 

 Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

 

Ώρα 6:30 μμ Υποδοχή στην είσοδο του Ι. Ναού των "Αχράντων Παθών" του Κυρίου Ιησού Χριστού από την Ι. Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας και στη συνέχεια Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα αφιερωθεί στον Ναό Ιερά Εικόνα, κειμήλιο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη από την σύζυγο του εγγονού κας Ανδρομάχης Κουντουριώτη.

 

Ώρα 8:00 μμ το απόγευμα λιτάνευση των "Αχράντων Παθών", Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και Τιμίου Λειψάνου Του, προς το λιμάνι και επιστροφή, Αρτοκλασία και Απόλυση.

 

 

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

 

07.00 πμ Όρθρος. 08:30 πμ Δοξολογία - Αρτοκλασία και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

 

10:15 πμ Απόλυση και εόρτιο κέρασμα 06:00 μμ (απόγευμα) Αναστάσιμος και Μεθεόρτιος Εσπερινός.

 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

 

07:00 πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία στη Μνήμη του Αγίου Νέστορος 09:40 (πρωί) Μνημόσυνο Κτητόρων, Εφημερίων, Ιεροψαλτών, Εκκλησιαστικών Συμβούλων, Ευεργετών και των παλαιών Ενοριτών του Ιερού Ναού.

 

Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.

 

Στις Ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως θα ψάλλει Χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης.

 

Η Μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας θα παιανίσει εμβατήρια και θα συνοδεύσει τιμητικά την Ιερά Λιτάνευση.

Διαβάστε επίσης

Τα πηγάδια της ΠέρδικαςΑίγινα

Με τα πηγάδια από τα οποία γινόταν η ύδρευση της Πέρδικας Αίγινας, πριν γίνει το υδραγωγείο, ασχολήθηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας στα πλαίσια της ...

Φωταγώγηση του παλαιού Δημαρχείου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστούΑίγινα

Ο Οκτώβριος αποτελεί παγκοσμίως μήνα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, επιθυμώντας να διαδώσει για ακόμη μία χρονιά το σωτήριο μ...