Η νέα ταινία, διάρκειας 90 λεπτών, φέρει τον τίτλο «Edith» και είναι βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα της Ζιλί Βιγιέ, σε σενάριο που γράφτηκε από την ίδια και τον Ζιλ Μαρλιάκ. Επικεντρώνεται στην πολυτάραχη ζωή της Γαλλίδας τραγουδίστριας από το 1920 στο Παρίσι μέχρι τη μεταπολεμική Νέα Υόρκη.

Η Πιαφ, γνωστή ως το «Σπουργίτι του Παρισιού», έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου του 1963.

Η Warner Music Warner Music Group ανακοίνωσε ότι «συνεργάστηκε με τους εκπροσώπους της διάσημης τραγουδίστριας, για να αναδημιουργήσουν τη φωνή και τη μορφή της», με την παραγωγή να υπόσχεται ότι θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής της, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες.

«Το animation θα προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της, ενώ η ενσωμάτωση αρχειακού υλικού, σκηνικών και τηλεοπτικών παραστάσεων, προσωπικού υλικού και τηλεοπτικών συνεντεύξεων θα προσφέρει στο κοινό μια αυθεντική ματιά στις σημαντικές στιγμές της ζωής της Πιάφ» ανέφερε ο Αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία παραγωγής Seriously Happy.

«Ήταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία να μπορούμε να ακούσουμε ξανά τη φωνή της Εντίθ -η τεχνολογία μας έκανε να νιώθουμε σαν να ήμασταν ξανά στο δωμάτιο μαζί της» δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας.

Σύμφωνα με τη Warner Music, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες δείγματα φωνής και εικόνες της Πιάφ, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται και πριν από 80 χρόνια. Επίσης, στην ταινία περιλαμβάνονται πρωτότυπες ηχογραφήσεις, όπως τα «La Vie en rose» και «Non, je ne regrette rien».

ota.magazine