ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθεση Φωτογραφίας Stefano Benazzo στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στο φιλόξενο περιστύλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά την Τετάρτη 12/09/2018 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ιταλού πρέσβη Stefano Benazzo με θέμα "Duty of memory" όπου καταγράφονται από το φακό του ναυάγια από ολόκληρη την υφήλιο.

Τα εγκαίνια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Παρέστησαν πλήθος φιλότεχνου κόσμου κι εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, βουλευτών και εκπροσώπων της διοικήσεως ως και της κυβερνήσεως.

Η έκθεση οργανώθηκε από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών και έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού  (στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018) και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα ως μέρος του προγράμματος TEMPO FORTE.

Ένα μεγάλο μέρος των εκθεμάτων είναι φωτογραφίες από ξύλινα παραδοσιακά σκάφη κατεστραμμένα είτε από εγκατάλειψη τους είτε εκ προθέσεως της Πολιτείας. Η έκθεση είχε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 30/09/2018.

Σας συνιστούμε να την επισκεφτείτε.

Διαβάστε επίσης

Φ.Κουβέλης: Σημαία και Ναυτική Εκπαίδευση οι προτεραιότητες!ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Την πεποίθηση ότι το πέρασμά του από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν θα είναι διεκπεραιωτικό –διαχειριστικό διατυπώνει σε συνομιλητές του ο Φώτης Κουβέλης. Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, αν...

Παρουσία Κώστα Κατσαφάδου στην τελετή αγιασμού σε σχολεία του ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Δύο σχολεία στον Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, ο Βουλευτής της ΝΔ Ά’ Πειραιώς Νήσων και Άναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος   Ενέργειας Κώστας Κ...