ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Δήμος Πειραιά: Πασχαλινό τραπέζι για τις πλέον ευπαθείς ομάδες της πόλης

 

Είδη για το οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι (αμνοερίφια και πατάτες) στα πλέον επιβαρυμμένα νοικοκυριά, αυτά των πολύτεκνων - τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών του Δήμου Πειραιά, διανεμήθηκαν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης από τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα, στα κεντρικά γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

 

Με γνώμονα την έμπρακτη υποστήριξη των πολλαπλώς εξασθενημένων ευπαθών ομάδων του Δήμου, το Social Innovation Piraeus συνεχίζει τις δράσεις υπέρ του κοινωνικού δεσμού εντός των επιμέρους κοιτίδων και συνεπώς του συνόλου της πειραϊκής κοινότητας, τονώνοντας και ενδυναμώνοντας το αίσθημα κοινωνικής συνοχής.

Η δράση δωρεάν διάθεσης ειδών για το πασχαλινό τραπέζι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» με mis 5060900, Ε.Π. «Αττική 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και η επιλογή των οικογενειών έγινε βάσει μοριοδότησης ευαλωτότητας και κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. της ΚΟ.Δ.Ε.Π..

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε μία από τις πολλές κοινωνικές ενέργειες που υλοποιεί κυρίως η ΚΟ.Δ.Ε.Π., αλλά και ο Δήμος Πειραιά, εν όψει του Πάσχα. Μαζί με τον Γιάννη Βοϊδονικόλα, προσφέραμε σε 270 πολύτεκνους, τρίτεκνους, αλλά και σε μονογονεϊκές οικογένειες όσα χρειάζονται για το πασχαλινό τραπέζι. Έχω ξαναπεί, πως δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία. Ωστόσο ο Δήμος, η ΚΟ.Δ.Ε.Π., αλλά και μέσω της Ο.Χ.Ε. καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξουμε όλους όσοι διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες καθημερινά, αλλά και τις Άγιες αυτές Ημέρες που διανύουμε. Καλή Ανάσταση σε όλους».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε μια προσπάθεια να μην στερείται ούτε ένας συμπολίτης μας των βασικών αγαθών.

Ειδικά για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, της Εορτής της Αγάπης, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τα πιο επιβαρυμένα νοικοκυριά, στα πλαίσια της δράσης κοινωνικής συνοχής Social Innovation Piraeus, ώστε και αυτές οι γιορτές να είναι πραγματικά ξεχωριστές για τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Η δυνατότητα αυτή μας δόθηκε μέσα από το πρόγραμμα της ΟΧΕ/ΒΑΑ Πειραιά «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας» σκοπός του οποίου είναι να υποστηρίζει και να επεκτείνει τις κοινωνικές παρεμβάσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας.

Στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στο Δήμο Πειραιά κάνουμε πράξη την αγάπη μας για το συνάνθρωπο και χαιρόμαστε με τη χαρά των πιο αδύναμων κοινωνικά συμπολιτών μας, για αυτό και συνεχίζουμε τις στοχευμένες δράσεις μας ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση.

Η καλύτερη ανταμοιβή μας είναι το μεγάλο χαμόγελο που αντικρίζουμε μετά την ολοκλήρωση κάθε δράσης στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων!

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη διαχρονική του στήριξη στο έργο μας, τους υποστηριχτές - δωρητές που διαρκώς αυξάνονται και φυσικά όλους τους συνεργάτες μας στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια, λειτουργώντας στα πλαίσια μιας «μεγάλης οικογένειας».

Συνεχίζουμε με στόχο να μην μείνει ούτε ένας συνδημότης μας αβοήθητος στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, με την πεποίθηση ότι και σε αυτή τη μάχη της καθημερινότητας θα βγούμε όλοι μαζί νικητές!

Εύχομαι Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία!»

 

 

Πηγή: Portnet.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Αγία Τριάδα για τον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής Πρωτοφανής τιμή για την πόλη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αποτελεί η επιλογή της Προέδρο...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Παιχνίδια για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που υποστηρίζονται από την Μητρόπολη Πειραιώς παρέδωσε το πρωί της Μ. Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Αντιδήμα...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Το Λιμάνι του Πειραιά και το Blue Star Patmos επισκέφθηκε ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης,  συνοδευόμενος από τον  Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Στη συνεδρίαση του 2ου Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος απασχόλησαν το  Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Ελευσίνας,  κατά την δεύτερη συνεδρίαση του έτ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές στο www.dithepi.gr, φέρνοντας την τέχνη στο σαλόνι μας. Από 5 Μαΐου έως 30 Μαΐου, μπορούμε να βρούμε κάτι που μας αφο...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Το οριστικό «φρένο» στο «Πάσχα στο χωριό» έχει ήδη αλλάξει τα σχέδια των κατοίκων, κυρίως εκείνων που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον τους για σύντο...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Είχε έρθει από τη Βραζιλία - Ο έλεγχος ξεκίνησε αμέσως μόλις έδεσε στους Αγίους Θεοδώρους   Ένα πλοίο το οποίο μετέφερε σόγια από την Βραζιλία στην  Κορινθία  έκρυβε και  50 κιλά...