ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ποιους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ΔΕΝ θα μπορούμε να πάμε το 2024

Το 2023 ήταν η χρονιά του τουρισμού , με τον κόσμο να θέλει να αναπληρώσει το ταξίδι που στερήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και την Ευρώπη να «βουλιάζει» από τουρίστες .

Τα καλοκαιρινά ρεκόρ επισκεπτών συνεχίστηκαν και το χειμώνα, και όλα δείχνουν ότι δεν θα σταματήσει σύντομα. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, δημοφιλή τουριστικά hotspots θα είναι κλειστά το 2024 , προσωρινά ή μόνιμα. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Κέντρο Πομπιντού, Παρίσι

 
Το Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού στο Παρίσι θα κλείσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για έξι χρόνιαEPA/HORACIO VILLALOBOS

Παρόλο που το μουσείο του Παρισιού, διάσημο για την αρχιτεκτονική του που φέρνει το μέσα έξω, εξακολουθεί να δείχνει μοντέρνο, στην πραγματικότητα διανύει την 10η δεκαετία του. Και μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα της Γαλλίας αυτό το καλοκαίρι, το Κέντρο Πομπιντού θα κλείσει μέχρι το 2030 (!) για να υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ. Εν τω μεταξύ μεταξύ του 2025 προβλέπεται να λειτουργήσει το παράρτημα του Πομπιντού στις Βρυξέλλες.

 

 

 

Το plan B: Οι λάτρεις της τέχνης στο Παρίσι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βρουν εναλλακτικές επιλογές. Το Palais de Tokyo , για παράδειγμα, διαθέτει επίσης μια τεράστια συλλογή μοντέρνας τέχνης.

Noma, Κοπεγχάγη

 
Το Noma στην Κοπεγχάγη υπήρξε για πολλά χρόνια το κορυφαίο εστιατόριο στον κόσμοΕΠΑ/ΝΙΚΟΛΑΪ ΛΙΝΑΡΕΣ

Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου κρεμάει επίσημα το στέμμα του. Το Noma, το εστιατόριο της Κοπεγχάγης που έκανε γνωστή τη Νέα Σκανδιναβική Κουζίνα, θα σερβίρει τους τελευταίους πελάτες του το 2024. Ωστόσο, δεν θα εξαφανιστεί εντελώς. Το 2025, θα επαναλειτουργήσει ως «μια πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

 

Το plan B: Αν θέλετε να φάτε στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να ταξιδέψετε στο Λίμα του Περού και να αναζητήσετε το Central .

«To Φάντασμα της Όπερας», Νέα Υόρκη

Ουρές έξω από το Majestic Theatre της Νέας Υόρκης στην τελευταία παράσταση του «Φαντάσματος της Όπερας» τον περασμένο ΑπρίλιοCharles Sykes/Invision/AP

Μετά από 35 χρόνια και σχεδόν 14.000 παραστάσεις, το εμβληματικό μιούζικαλ «Το Φάντασμα της Όπερας» έκανε την τελευταία του έκθεση στη σκηνή της Νέας Υόρκης το 2023. Αποσύρθηκε με την τιμή να είναι η μακροβιότερη παράσταση του Μπρόντγουεϊ , ξεπερνώντας άλλα δημοφιλή μιούζικαλ όπως τα « Cats», «Les Miserables» και «A Chorus Line».

Το plan Β: Το Μπρόντγουεϊ δεν ξεμένει ποτέ από ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Δοκιμάστε το «Spamalot» ή το «Kimberly Akimbo» και αποφύγετε τις θρυλικές ουρές αγοράς εισιτηρίων στο TKTS χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως η TodayTix.

Μουσείο της Περγάμου, Βερολίνο

Η ανοικοδομημένη Πύλη Ιστάρ της Βαβυλώνας στο Μουσείο της ΠεργάμουAP Photo/Stefanie Loos

Το Pergamonmuseum, στο Νησί των Μουσείων στο Βερολίνο, που από το 1999 έχει ενταχθεί στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, θα μείνει κλειστό για μια εκτεταμένη ανακαίνιση έως το 2027. Τότε θα ανοίξει στο κοινό η πτέρυγα με τον περίφημο Βωμό της Περγάμου, αλλά εκείνη με το άλλο μεγάλο αξιοθέατο του μουσείου, την Πύλη Ιστάρ της Βαβυλώνας, θα μείνει κλειστή μέχρι το 2037.

Το plan Β: Οι ταξιδιώτες που θέλουν να πάρουν μια γεύση από το Pergamonmuseum μπορούν να επισκεφθούν το κοντινό Das Panorama, όπου θα εκτίθενται ορισμένα κομμάτια του μουσείου κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης.

Park Hyatt, Τόκιο

Το New York Bark στο Park Hyatt του Τόκιο, γνωστό από την ταινία «Χαμένοι στη μετάφραση»Park Hyatt Tokyo

Όταν άνοιξε το 1994, το Park Hyatt ήταν το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο δυτικού τύπου στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Στον τελευταίο του όροφο βρίσκεται το περίφημο New York Bar, που «πρωταγωνίστησε» στην ταινία «Χαμένοι στη μετάφραση». Ωστόσο το μπαρ θα κλείσει τον Ιανουάριο του 2024 και το υπόλοιπο ξενοδοχείο τον Μάιο, για μια ανακαίνιση με αφορμή τα 30ά γενέθλιά του, με τις πόρτες του να ανοίγουν ξανά μέσα στο 2025.

Το plan Β: Δοκιμάστε να φύγετε από το Τόκιο και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία διαμένοντας στο Nishiyama Onsen Keiunkan, το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Η Νοτρ Νταμ, Παρίσι

Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Παναγίας των ΠαρισίωνSarah Meyssonnier/Pool via AP

Το 2019, ο κόσμος παρακολούθησε με τρόμο την Παναγία των Παρισίων να παθαίνει μεγάλες ζημιές από φωτιά. Έκτοτε οι εργασίες προχωρούν πυρετωδώς για την αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ, και ο καθεδρικός ναός των 850 ετών έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2024.

To plan B: Η Νοτρ Νταμ του Στρασβούργου μοιάζει αρκετά με εκείνη του Παρισιού και είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα καθεδρικός ναός της Γαλλίας.

Ο αμπελώνας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιλάνο

 

Τα απομεινάρια των αμπελώνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο, απέναντι από την εκκλησία Santa Maria delle Grazie, όπου η διάσημη τοιχογραφία του «Μυστικού Δείπνου» προσελκύει πλήθη από όλο τον κόσμο, υπήρξαν δημοφιλής τουριστικός προορισμός μαζί με τη βίλα Casa degli Atellani , αποτελώντας μέρος του κήπου της. Όμως τον Δεκέμβριο του 2022 ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH, και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αγόρασε το ακίνητο και το έκλεισε στο κοινό . Έκτοτε δεν έχει γίνει καμία δήλωση για το ποτέ – και αν – οι τουρίστες θα μπορέσουν να το επαναφέρουν ξανά.

To plan B: Αν και πρώην ιδιοκτησία του Ντα Βίντσι είναι πλέον κλειστή, τα διάσημα έργα της Ιταλίας είναι πάντα προσβάσιμα. Εκτός από το «Μυστικό Δείπνο» στο Μιλάνο, μπορείτε να δείτε αρκετούς πίνακες του στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας και τον περίφημο «Βιτρουβιανό Άνθρωπο» που βρίσκεται στη Galleria dell' Accademia στη Βενετία .

Star Wars: Galactic Cruiser, Disney World

«Έχετε κάνει κράτηση;». Μπαίνοντας σε ένα μπαρ στο Star Wars: Galactic CruiserDisney Parks

Όσοι πρόλαβαν – και είχαν να πληρώσουν – πήγαν στο Star Wars: Galactic Cruiser την ιδιαίτερα φιλόδοξη ατραξιόν της Disney στο Disney World της Φλόριντα. Ήταν μια απόλυτα εμβυθιστική εμπειρία με θέμα το Star Wars , ένα ξενοδοχείο που έμοιαζε με σκηνικό των ταινιών, όπου οι οικογένειες εκπαιδεύονταν στα φωτόσπαθα, συναναστρέφονταν γνωστούς χαρακτήρες του saga και ουσία λάμβαναν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων. Κόστιζε 4.800 δολάρια για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο ή 6.000 για τρίκλινο δωμάτιο, και έκλεισε οριστικά στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 .

Το σχέδιο Β: Ορισμένες πραγματικές τοποθεσίες του Star Wars αποτελούν εξαιρετικούς προορισμούς διακοπών. Το ξενοδοχείο Sidi Driss στην Τυνησία έπαιξε το ρόλο του σπιτιού της οικογένειας Σκάιγουοκερ στον πλανήτη Tatooine και η παραλία Reynisfjara με τη μαύρη άμμο στην Ισλανδία ήταν ο πλανήτης Eadu στο «Rogue One».

Με πληροφορίες από: The places you can't visit in 2024 by Lilit Marcus, CNN

Διαβάστε επίσης

Αφαίρεση διπλώματος οδήγησης στον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας για υπέρβαση ορίου ταχύτηταςΚόσμος

Οι αρχές της Αυστρίας αφαίρεσαν για έναν μήνα το δίπλωμα οδήγησης από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Μάγκνους Μπρούνερ, αφότου τον έπιασαν να τρέχει οδηγώντας το υπουργικό αυτοκ...

Ο Τραμπ προειδοποιεί για κίνδυνο «χάους» στη χώρα αν συνεχιστούν οι εις βάρος του διώξειςΚόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η άσκηση διώξεων εις βάρος ενός πρώην προέδρου κινδυνεύει να σκορπίσει «χάος» στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Πιστεύω ότι είναι πολύ άδικο όταν ...

Γκαμπριέλ Ατάλ: Ποιος είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της ΓαλλίαςΚόσμος

Παρά τα μόλις 34 χρόνια του, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας θεωρείται πως διαθέτει σημαντική πολική εμπειρία Έπειτα από μέρες σεναρίων, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέπληξε τη Γαλλία, επιλέ...

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι ισχύει για γάμο και τεκνοθεσία στην Ευρώπη - Ο χάρτης των δικαιωμάτων τους  Κόσμος

Το 2001 η Ολλανδία ήταν η πρώτη που κατοχύρωσε νομικά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Ευρώπη, ανοίγοντας τον δρόμο για την ισότιμη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Έκτοτε δεκάδε...

Γερμανία: Σε απεργία οι μηχανοδηγοί - Τριήμερες κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμουςΚόσμος

Εκτεταμένα προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις και μεταφορές αναμένονται από απόψε έως το Σάββατο σε όλη τη Γερμανία, καθώς το συνδικάτο των μηχανοδηγών προχωρά στην μέχρι ...

Πρόεδρος Ισραήλ: Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο περί γενοκτονίας στη Γάζα είναι «ειδεχθής και παράλογη»Κόσμος

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο ειδεχθές και παράλογο» από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) που κατηγορεί το Ισραήλ για γενο...

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν για συνομιλίες που ελπίζει ότι θα αποτρέψουν περιφερειακή ανάφλεξηΚόσμος

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ και να ασκήσει πίεση για να υπάρξει αποκλιμάκωση του πολ...