ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οβίδα έπληξε αρχηγείο των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο

Οβίδα έπληξε, χθες Σάββατο, την έδρα της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο συμβάν, από την ημέρα που εντατικοποιήθηκαν οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα με το Ισραήλ, καθώς η έδρα των κυανόκρανων στον νότιο Λίβανο είχε ήδη χτυπηθεί από ρουκέτα στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αποστολής, Αντρέα Τενέντι, η οβίδα έπληξε το εσωτερικό της βάσης Νακούρα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η οβίδα δεν εξερράγη και δεν προκάλεσε θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ οι κυανόκρανοι προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού εκτοξεύτηκε. Ωστόσο, πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στον λιβανέζικο στρατό ανέφερε ότι πρόκειται για ισραηλινή οβίδα που διαπέρασε τσιμεντένιο τοίχο.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, οι ανταλλαγές πυρών στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα, ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το ισχυρό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, είναι καθημερινές. Η Δύναμη των Κυανοκράνων ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι πολλές εγκαταστάσεις της έχουν υποστεί ζημιές «τις τελευταίες τρεις εβδομάδες» και κάλεσε όλα τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός.

Το Σάββατο, μιλώντας σε συνέδριο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι προειδοποίησε για τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, λέγοντας πως η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα». Τόνισε επίσης, ότι η κυριαρχία της Αιγύπτου πρέπει να γίνει σεβαστή μετά την αναχαίτιση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εισήλθαν, την Παρασκευή, στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκαν εντός της αιγυπτιακής επικράτειας.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι στόχος των drones ήταν εδάφη του και επέρριψε την ευθύνη για την εκτόξευσή τους στο υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χούθι της Υεμένης. Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι τα drones, που έπεσαν στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα και Νουβέιμπα, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, είχαν προέλευση τη νότια Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να αναφέρει ποιος τα εκτόξευσε.

Διαβάστε επίσης

Νέα προειδοποίηση στους κατοίκους της Γάζας – Αυξάνεται η ανθρωπιστική βοήθεια στον νότοΚόσμος

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μεταβούν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα Κυριακή,...

Νετανιάχου: Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το Ιράν ενεπλάκη στις επιθέσεις της 7ης ΟκτωβρίουΚόσμος

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους μετά την έναρξη του πολέμου, επανέλαβε ότι ο στόχος...

Ο ισραηλινός στρατός προχωρά σε μια «νέα φάση» του πολέμου στη Γάζα σύμφωνα με τον Χέρζι ΧαλεβίΚόσμος

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προχωρούν σε μια νέα φάση του πολέμου στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί, την ώρα που οι ισραηλινές δυν...